Meska Kisahallissa

0

Teksti Juha Laakso

Salolais-somerolainen MesucaArska-Basket kävi Töölön Kisahallissa Helsingissä pelaamassa monella tavoin merkityksellisen koripallo-ottelun.
Panoksena olivat paikat alle 15-vuotiaiden ikäluokan tämän kevään Suomen mestaruuslopputurnaukseen sekä vuotta vanhempien SM-sarjaan ensi kaudelle. Ottelua isännöi lajin perinneseura Torpan Pojat, joka oli pakkovoiton edessä SM-sarjan, eli Robert Petersen Cupin lopputurnaukseen mieliessään.
Ottelu alkoi ToPon hienoisella hallinnalla ja 15–7 pistejohdolla. Erän edetessä Meska alkoi löytämään omaa peliään ja nousi taukoon mennessä pisteen päähän (20–21) isännistään.
Toisen erän alku oli vierailta katastrofaalinen ja ToPo ehti 35–22 johtoon, ennen kuin Meska sai aikalisällä pelin taas uomiinsa. Puoliaikaa vietettiin kotijoukkueen viiden pinnan johdossa (50–45).
Pelin kuva säilyi pitkälti samanlaisena kahdessa viimeisessä erässä: Molemmilla joukkueilla oli vahvat jaksonsa ja niiden kautta myös niukka numerollinen yliote vastustajaan nähden.
Lopullinen ratkaisu alkoi kypsyä vierasvoittoiseksi neloserän puolivälin paikkeilla. Meskalaiset pelasivat loppuminuutit fiksusti, pitäen helsinkiläiset koko ajan vähintään kahden korin takamatkalla.
Päätössummerin soidessa tulostaululta voitiin lukea Meskalle arvokkaan vierasvoiton tuottaneet lukemat 84–88. Tämä takasi sen, että runkosarjan päättyessä Meska löytyy varmuudella SM-sarjan D-jatkolohkossa kuuden parhaan joukosta ja sen myötä kevään lopputurnauksesta, kuten myös ensi kauden U16-ikäluokan SM-sarjasta.

Pyry Laineelle tripla-tupla

Pyry Laine oli, taas kerran, Meskan kantava voima, joka otti joukkueensa päätöserässä reppuselkään. Tuon erän aikana Laine upotti neljä kolmen pisteen heittoa ja kaikkiaan neljätoista pistettä. Koko ottelussa salolaisnuorukainen kirjautti tililleen niin sanotun tripla-tuplan, eli 26 pisteen, kymmenen levypallon ja yhdentoista koriin johtaneen syötön henkilökohtaisen saldon.
Oliver Enbacka piti joukkuetta pystyssä vaikeimmilla hetkillä, Joni Salo oli taistelutahdon ruumiillistuma ja Seve Korpijärvi hoiteli monipuolisuudellaan montaa eri roolia kentällä.
Runsaan viikon kuluttua pelattavalla runkosarjan päätöskierroksella Meska saa Salon Urheilutaloon vieraakseen YMCA Tampereen/Kangasalan Urheilijat. Tällä hetkellä YMCA pitää halussaan lohkon nelossijaa, joka saattaa voitolla olla vielä Meskan saavutettavissa.

Meskalaisten saldot Helsingissä: Pyry Laine; peliaika 38.34/26 pistettä/10 levypalloa/11 syöttöä/4 riistoa. Oliver Enbacka; 26.46/13 p/6 l/5 s, Joni Salo; 24.58/11 p/7 l, Seve Korpijärvi; 29.47/10 p/8 l/7 s, Sami Miskala; 26.44/10 p/2 l/4 s, Oskar Enbacka; 19.08/8 p/6 l/2 torjuntaa, Luukas Lautiala; 12.14/6 p/3 l ja Luukas Kyyrä; 21.44/4 p/6 l.

Kärkiryhmä lujilla Somerolla

Monet RPC-joukkueen pelaajista olivat mukana kokoonpanossa, kun Meskan pojat kohtasivat alle 16-vuotiaiden Läntisen alueen ykkösdivisioonassa sarjakärki Tampereen Pyrinnön Someron monitoimitalossa.

Vahvasti ottelun aloittanut Meska johti parhaimmillaan viidellätoista pisteellä. Pyrintö kuitenkin nousi rutiininsa turvin takaisin peliin ja vei lopulta tiukaksi käyneen taiston nimiinsä lukemin 82–74 (38–38). Kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä Meska on kiinni nelossijassa, eli alueen finaaliturnaukseen oikeuttavassa paikassa.

n Meskan kokoonpano pisteineen: Pyry Laine 36, Luukas Kyyrä 13, Oskar Enbacka 11, Oliver Enbacka 4, Luukas Lautiala 2, Joni Salo 2, Vilho Välttilä 2, Aatu Nikander 2, Sami Miskala 2 ja Koobe Serlippens.

Tytöille vaivaton kotivoitto

Kolmas peräkkäinen voitto varmisti Arska-Basketille paikan alle 16-vuotiaiden tyttöjen Läntisen alueen kakkosdivisioonan finaaliturnaukseen.

Arska-Basket murjoi pyhäaamuna Somerolla vierailleen kaarinalaisen Litsa Lakersin koriluvuin 96–36 (48–16). Vierasjoukkue oli yritteliäs, mutta jälleen kerran laajalla ringillä mainiota joukkuepeliä esittänyt Arska oli kuitenkin lajitaidoissa kaikilla osa-alueilla selvästi edellä.

Arska-Basketilla on kevätkauden kakkosdivarissa pelaamatta vielä kolme ottelua: Tällä viikolla Raholan Pyrkivää vastaan Tampereella, ensi viikon sunnuntaina Rauma Basketia vastaan Somerolla ja huhtikuun alussa vieraspeli YMCA Tampereen kotikentällä.

Mikäli Arskan tytöt onnistuvat kampeamaan Raholan nurin, saattaa kotipelissä raumalaisia vastaan olla panoksena jopa sarjan ykköstila. Se olisi sikäli merkittävä, että sarjan voittajalla on ensisijainen oikeus aluefinaalin järjestämiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän