Minea Terkola edusti hienosti Suomea EM-ammunnoissa

0
Sonja Myllys ja Minea Terkola olivat parhaat suomalaiset ammunnan EM-kisoissa.

Somerolainen Minea Terkola , 17, oli toiseksi paras suomalainen ammunnan EM-kisoissa Tallinnassa. Suomalaisia oli mukana kuusi. Terkolan kokonaissijoitus oli 34.
Ampujalupauksen vastuuvalmentaja ja isä Janne Terkola kertoo, että Minean rutiineihin kuuluu aina ennen kilpailua ja harjoituksia suurin piirtein samat asiat.
– Eli alkuvenyttelyt, luotien tarkistus silmämääräisesti (kolhiintuneet pois), 10–15 minuutin pitoja ja uutena asiana iskän kanssa ampumalinjan keskikohdasta kinaaminen.
Itse kilpailu oli valmentajaisän mukaan kutkuttava.
– Koelaukaukset alkoivat hyvin ja odotukset hieman alkoivat kasvaa. Kilpailun alkaessa kaikki näytti hyvältä ja Minea oli jännittynyt mutta iloinen. Tavoitteena olikin ottaa kaikki ilo irti tästä huikeasta kokemuksesta ja mahdollisuudesta.
– Ensimmäiset sarjat olivat perustasoa, joukossa oli hyviä kymppejä ja muutamia ysejä. Kolmessa ensimmäisessä sarjassa oli viisi ysiä, kun kolmessa viimeisessä sarjassa niitä oli vain kaksi. Tällä tasolla erot tehdään pienissä asioissa, ysejä ei saisi olla montaa ja hyviä kymppejä (10.7 ylöspäin) pitäisi olla useita. Minea ampui tasaisen ja hyvän suorituksen, hermot pysyivät hienosti kasassa ja ammunta vain parani loppua kohden.
– Kaikki tavoitteet tuli täytettyä ja niin ampuja kuin taustajoukotkin ovat suoritukseen erittäin tyytyväisiä.
– Tulos oli lopulta sivuseikka, mutta koska tämä on tuloskeskeistä urheilua, voidaan sanoa että tuloskin oli hyvä ensimmäiseksi arvokisasuoritukseksi, kiteyttää Janne Terkola.
Minea Terkolan tulos oli 620.9. Paras suomalainen oli Sonja Myllys.
Finaalissa kultaa voitti Tanskan Anne Bakke Nielsen ja hopeaa otti Sveitsin Audrey Gogniat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän