Nyt – vai ei nytkään?

0
SoVon Oskari Hietanen vastustajan sylissä. Kuva Kari Eerikäinen

Teksti Juha Laakso

Someron Voima Futsal ei ole vielä koskaan voittanut Akaa Futsal -nimistä vastustajaa Futsal-Liigassa. Tänään siihen tarjoutuu seitsemäs tilaisuus.
Akaassa on pelattu liigaa ensin Kylmäkosken Veikkojen, sitten Leijona Futsalin ja syksystä 2019 lähtien nykyisen Akaa Futsalin nimikkeen alla.
Noin viisi ja puoli vuotta sitten, syksyllä 2017, SoVo kaatoi kotiottelussaan Leijona Futsalin maalein 6–2. Sen jälkeen SoVo ja akaalaiset ovat kohdanneet yhdeksän kertaa runkosarjan otteluissa ja kolmesti pudotuspelivaiheessa. Nämä kaikki kaksitoista peliä ovat päättyneet Leijonan/Akaan voittoon.
Erityisen pahassa pinteessä SoVo on ollut kotiotteluissaan Akaa Futsalia vastaan. Niitä on (kolmella viimeisimmällä kaudella) pelattuna kolme ja Akaa on hakenut kaikista murskavoiton yhteismaalein 26–5.
Kuluvan kauden ensimmäisessä yhteenotossa Akaan Viialassa kotijoukkue oli SoVoa parempi maltillisin maaliluvuin 4–2. Pieniä ihmeitä akaalaisten kukistaminen vaatii todennäköisesti huomennakin, sillä SoVon kokoonpanosta ovat muutaman loukkaantuneen pelaajan lisäksi sivussa niin sanotun ykköskentällisen luottomiehet Gezim Voca ja Muslim Markhiyev, joiden varoitustilit täyttyivät edellisen kierroksen vieraspelissä Loimaalla.
Akaa Futsal lähtee Someron otteluun liigataulukon nelossijalta. Kolmen pisteen arvoinen voitto sinetöisi joukkueelle kotiedun parin viikon kuluttua käynnistyvien pudotuspelien avauskierrokselle.
Kuudentena olevalle somerolaisjoukkueelle lauantain koitos on runkosarjan viimeinen kotiottelu. Ensi viikolla SoVo päättää omalta osaltaan runkosarjapelit Turun Pallokerhon vieraana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän