Oliko flyygelillä soittajia?

0

Someron kirkon uusi K. Kawai -merkkinen flyygeli otettiin käyttöön maratonsoitolla maanantaina. Soittovuoroja oli vapaasti jaossa Someron seurakunnan nettisuvulla. Oliko soittajia?
– Kyllä oli, ja heiltä saatu palaute oli hyvin positiivista. Ihmiset kiittelivät, kun saivat tulla soittamaan, ja tällä soittimella on kuulemma mukava soittaa, kertoo tapahtuman ideoinut Essi Torkkomäki-Ryhtä.
Flyygeli soi parinkymmenen soittajan sormin, joista nuorin oli 2-vuotias Maria Rahkonen Tammelasta.
Maratonsoiton avasi kirkkoherra Jaakko Knuutila.
– Hän soitti Tynkäinspiraatio-nimisen kappaleen. Toiset kutsuvat sitä vapaaksi soitoksi, Torkkomäki-Ryhtä naurahtaa.
Soitettujen kappaleiden skaala oli laaja.
Esimerkiksi Anne Leppälä valitsi riparilauluja 50 vuoden takaa tähän päivään. Olivia Luhtala soitti Lasse Mårtensonin Yö meren rannalla ja Immi Ryhtä Myrskyluodon Maijan.
Soittamassa olivat myös Jouko Nurmi, Pirkko Nurmi ja 9-vuotias Maija, jonka valinta oli Tuiki, tuiki tähtönen. Saman kappaleen valitsi myös Helena Nurmi . Pirkko Nurmi soitti kansanlauluja ja hengellisiä lauluja.
Nella-Mari Lindberg oli valinnut Virsikirjasta virren Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan.
Juho Pettersson soitti Disney-tuotannon Frozen-elokuvasta tutuksi tulleen Let It Go -kappaleen ja tyttärensä Fanni Pettersson The Sound of Music -musikaalista Edelweissin.
Matilda Rahkonen , 7, soitti Etydin, sävellyksen, jonka tarkoituksena on johonkin erityiseen soittotekniseen keinoon perehdyttäminen ja sen harjoittaminen.
Armida Rahkonen , 5, soitti Aurinkolaulun ja Nea Mäkinen Memories.
Klassista olivat valinneet muun muassa Pekka Leppälä ja Tauno Savioja.
– Soitin sitten lopulta itsekin nelikätisesti meidän Immin kanssa. Kappaleen nimeä en kyllä edes tiedä, Essi Torkkomäki-Ryhtä tunnustaa.
– Mukavaa, että ihmiset eivät olleet ottaneet tätä liian vakavasti, vaan mukavana kokemuksena. Saattaa olla, että voisimme järjestää toistekin jonkin vastaavan soittomahdollisuuden, hän jatkaa.