Pannaan äänestysprosentti taas nousuun!

0

Eduskuntavaaleissa on menossa kova pöhnä, ennakkoäänestys alkaa huomenna.
Edellisissä eduskuntavaaleissa Someron äänestysprosentti nousi kahdeksan vuoden takaisesta (70,3) ja oli 71,6. Toivottavasti näissäkin vaaleissa nähdään nousua. Eli nyt ahkerasti uurnille!
Edellisissä eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen paikoista 4 nappasi sekä perussuomalaiset että kokoomus. Sosialidemokraattinen puolue sai 3, keskusta ja vasemmistoliitto 2 ja vihreät sekä ruotsalainen kansanpuolue yhden.
Vuoden 2015 vaaleihin verratessa muutos oli se, että keskusta menetti yhden paikan perussuomalaisille.
Somerolla ääniharavaksi nousi neljä vuotta sitten ensimmäiselle varasijalle jäänyt Jani Kurvinen (kesk.), joka sai kotikunnastaan 1 738 ääntä. Toiseksi eniten ääniä täältä sai uutena eduskuntaan noussut Mikko Lundén (ps.), 644, ja kolmanneksi eniten, 486, Katja Taimela (sd.), joka ei näissä vaaleissa ole enää ehdolla.
Varsinais-Suomesta eduskuntaan pyrkii nyt 214 ehdokasta. Heistä 17 pääsee kansanedustajiksi.