Sivistyslautakunta päätti korottaa kotona työskentelevien perhepäivähoitajien kulukorvauksia.

Korotuksen jälkeen hoitajalle maksetaan alle kouluikäisen lapsen aamiaisesta, väli- tai iltapalasta kulukorvausta 1,25 euroa (nyt 1,20) ateriaa kohti. Lounaan ja päivällisen korvaus on 2,62 euroa, ennen 2,50.

Muihin kustannuksiin tuli seitsemän sentin korotus eli korvausta maksetaan 2,57 euroa päivässä, kun se nyt on 2,50. Muita kustannuksia ovat muut kuin ravintoaineista aiheutuvat tavanomaiset menot, kuten esimerkiksi askartelutarvikkeet, leikkivälineet ja lapsen hoitoon liittyvät puhelut.

Erityisruokavalioiden kohdalla toimitaan Kuntaliiton suositusten mukaisesti.

Sivistyslautakunnalle annetussa pohjaehdotuksessa esitettiin kulukorvausten pitämistä entisenlaisina, sillä viime vuoden syksyllä korotuksia jo tehtiin vuodelle 2023. Korotusten nykyisellään pitämistä perusteltiin myös sillä, että nyt saadut Kuntaliiton suositukset olivat alhaisemmat kuin Somerolla käytössä olevat kulukorvaukset.

Lautakunnan jäsen Juha Salo (kesk.) ehdotti, että kulukorvauksia korotetaan, jotta Someron välimatka Kuntaliiton suosituksiin pysyy lähes yhtä suurena kuin aiemminkin. Hänen ehdotuksensa tuli voimaan.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän