Pulkkinen ja Nikkanen finaalivauhdissa tänään

0
Viime vuosien varmin somerolaiskeilaaja, Immo Pulkkinen, nähtäneen huomisenkin Someron erikoiskilpailun finaalissa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa heitetääntänäänlauantaina valtakunnallisen Erikoisteippi Open -keilakilpailun loppukilpailu. Somerolaiskeilaajista Immo Pulkkinen ja Risto Nikkanen ovat käytännössä jo varmistaneet paikkansa kahdentoista parhaan keilaajan väliseen finaaliin.
Tammikuun alkupuolelta lähtien käynnissä olleeseen alkukilpailuun on ennen viimeisiä karsintaeriä osallistunut 47 heittäjää. Tuloslistan kärkipaikkoja ovat jo pitkään pitäneet hallussaan loimaalaisseura VEE10:n Elmeri Tuominen (1345 pistettä) ja helsinkiläisen Old Boysin Harri Katajisto (1343). Someron Keilaajien Immo Pulkkinen (1329) on noussut kolmossijalle ja seurakaveri Risto Nikkanen (1314) viidenneksi.
Kahdentoista parhaan joukkoon, sijaluvulle yksitoista, somerolaiskeilaajista mahtui alkuviikolla myös Pertti Lehti (1275). Lähituntumassa, sijoilla 14.–16., olivat SomKe:n edustajista Tero Mäkilä (1272), Kari Kulta (1261) ja Mika Pieniniemi (1257).
Edellä mainituista heittäjistä Mäkilä sijoittui tammikuun alussa käydyssä Someron edellisen erikoiskilpailun finaalissa toiseksi ja Katajisto kolmanneksi. Kaksi viimeisintä Someron kisaa voittanut Turun Palloseuran Samu Valaranta on kuluvan vuoden toistaiseksi ainoa Someron radoilla 300 pisteen maksimisarjan heittänyt keilaaja. Tammikuun OP-Lounaismaa -turnauksen finaalissa hän teki tämän tempun kahdesti.

Keskiradoilta eniten täysosumasarjoja

Runsaan kahdentoista toimintavuoden aikana Someron keilahallissa on tehty viisikymmentä kolmensadan pisteen sarjaa. Viime ja tämän vuoden aikana maksimitulokseen ovat pystyneet ainoastaan isä ( Ari ) ja poika (Samu) Valaranta . Euralaiskaksikko on myös Someron hallin kaikkien aikojen kolmesatasten tilaston kärjessä. Samulla on tilillään viisi ja Arilla neljä 300 pisteen sarjaa Someron radoilla.
Kolmesti maksimitulokseen ovat Somerolla pystyneet Lohjan Rännimestareiden Matti Juselius sekä lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund . Kuusi miestä on tehnyt kolmesatasen kahdesti ja 23 heittäjää on päässyt maksimipisteiden kunniaksi lunastamaan keilahallin erikoispalkinnon kertaalleen.
Somerolaisista ja Someron Keilaajien edustajista kolmensadan kerhoon ovat kotiradoillaan yltäneet Kari Kulta (vuonna 2013), Jukka-Pekka Virtanen (2016), Ari Puosi (2016), Tero Mäkilä (2020) ja Pekka Manni (2021).
Parhaat edellytykset maksimituloksen tekemiseen näyttäisi löytyvän keskiradoilta 3 ja 4. Nelosradalla kahdentoista kaadon putkia on syntynyt yksitoista, kolmosella seitsemän ja kolmos-nelos -rataparilla vielä erikseen seitsemän. Ulommaisilla, eli viitos- ja kuutosradoilla on tehty selvästi vähiten, eli yhteensä vasta seitsemän kolmesatasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän