Sähköasennuksiin uusi tekijä

0
Timo Pyykkö ilmalämpöpumpun asennustyössä Konehuolto Jarkko Palénin hallilla Jaatilassa. Kyseessä oli tilaajalleen toinen pumppu vanhan rinnalle.

Somersähkö Oy on periaatteessa varsin uusi tekijä erilaisissa sähkötöissä. Vaikka yritys perustettiin kolmen kaverin toimesta jo 2011, niin vuodesta 2021 asti on nyt aloitettu varsinaisesti aktiivisempi toiminta.

Yrittäjä Timo Pyykkö on nähnyt luontevaksi suunnata asennustoimintaa uusimmille energianlähteille ja -ratkaisuille. Niitä kohtaan on alati kasvava kiinnostus ja kysyntä.

– Työ alkoi ilmalämpöpumppujen asennuksesta. Perusta on kokemuksissa, että ilmalämpöpumppujen saatavuus oli mielestäni puutteellista, tai niiden ostaminen ehkä muutoin oli hankalaa, Timo Pyykkö aloittaa.

Niinpä mies ajatteli, että hänpä tekee sen asian helpoksi. Hän on syntynyt Somerolla, ja asuu perheineen nykyään Ypäjällä. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri.

– Jos mulle soittaa, niin saa tarjouksen. Ja jos tilaa, niin sen koneen saa nopeasti. Ei tarvitse odottaa puolta vuotta, vaan yleensä pystymme viikoissa vastaamaan asiakkaan tarpeeseen.

Vielä toistaiseksi suurin keskittyminen on ollut lämpöpumpuissa, mutta tarjontaa on laajennettu ja laajennetaan.

– Aurinkopaneelit tulevat tämän kevään aikana valikoimaan ja myyntiin, ja niitä on myös jo asennettu. Merkkivalikoima kulkee lähinnä sen mukaan, mitä asiakas haluaa ostaa. Sellainen laitetaan.

– Päällimmäisenä ovat tunnetut merkit, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, mutta jos asiakas haluaa muuta, niin sitä myydään.

Saatavissa myös tukea

Timo Pyykkö myy laitteen ja asentaa sen, yrityksellä on siihen tarvittavat luvat. Homma on Avaimet käteen -työtä.

Ilmalämpöpumppuja kysytään sekä lämmittämiseen että jäähdyttämiseen. Lämmitystapana se on edullinen. Ja mitä kalliimpaa sähkö on, sitä lyhyempi on takaisinmaksuaika.

Vesi-ilmalämpöpumppujakin asennetaan. Aurinkosähkölle yksityishenkilö saa kotitalousvähennyksen lisäksi ARA:n myöntämän energia-avustuksen; ja yrityksiä, kuntia sekä muita yhteisöjä auttaa työ- ja elinkeinoministeriön kautta saatava energiatuki.

– Olen ollut aina kiinnostunut omasta yrityksestä ja sen kehittämisestä. Luonteeni puolesta itselleni sopii se, että asiat saa itse päättää ja järkeillä, koittaa tehdä asioita aina järkevästi. Voi itse miettiä asiat ja valinnat, ja perustella ne itselleen, analyyttisen pohdinnan pohjalta.

– Yritys tekee myös muita sähköasennuksia. Tavoitteena olisi laajentaa repertuaaria ja palvella ihmisiä mahdollisimman hyvin, Timo Pyykkö selvittää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän