SB:n P16-joukkue kamppaili lohkonsa kärkikaksikkoa vastaan

0
Veera Ihamäki kunnostautui maalintekijänä Huittisten turnauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Nuorten salibandysarjat Länsirannikon alueella ovat kauden 2022–23 osalta loppusuoralla. Maaliskuun aikana SB Someron juniorit kamppailivat sarjapisteistä monissa turnauksissa.
SB:n P16-ikäluokan joukkue jatkoi alueellista haastajasarjaa Huittisissa, missä se kohtasi lohkonsa kärkikaksikon, Noormarkun Koiton ja Pöytyän Urheilijat. Kumpaakaan näistä somerolaiset eivät olleet kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa onnistuneet päihittämään.
Pöytyää vastaan SB pelasi vahvasti koko joukkueellaan, maalivahti Aapeli Laineen kruunatessa torjunnoillaan huippuesityksen. Maaleilla ei juhlittu, mutta Ilmo Nokan ja Veeti Salon osumat riittivät tuomaan somerolaisjoukkueelle 2–1 voiton.
Kaksi maalia oli SB:n tehtyjen maalien saldo myös Koittoa vastaan, mutta kun satakuntalaiset latoivat osumia kolminkertaisen määrän, tuloksena oli somerolaisten 2–6 tappio sarjan kärkijoukkueelle.
Nokan ja Salon lisäksi SB:n pelaajista onnistuivat maalinteossa Veera Ihamäki ja Patrik Rantanen. Juuso Hätönen ja Leevi Salo saivat tililleen syöttöpisteen.
Runkosarjan päätösturnauksessa Pöytyällä SB Somero kohtaa kolmossijasta kanssaan kamppailevat Rauman SalBa/Sinisen ja Punkalaitumen Kunnon.

Nuoremmille niukkoja tappioita

Kolmisen vuotta nuorempien, eli P13-ikäluokan alemman haastajasarjan turnauksessa Vehmaalla SB Somero laittoi lujasti hanttiin sarjansa kärkipäässä keikkuvalle Uudenkaupungin Nystarsille. Tasainen koitos päättyi lopulta Nystarsin 7–6 voittoon. Päivän toisessa ottelussa SB Naantali/Sininen oli somerolaisia parempi maalein 8–2.
Akseli Luhtala (2+2), Eelis Tapio (2+0) ja Viljami Ruohonen (1+1) olivat SB:n tehopelaajat Vehmaalla. Pistemerkintöjä keräsivät myös Kosti Liski (1+0), Arttu Viitanen (1+0) ja Risto Kaurala (0+1). Maalivahdin hommissa kunnostautui Jessica Laaksonen.
Ennen runkosarjan viimeistä turnausta SB Somero on kahdeksan joukkueen sarjassaan sijalla seitsemän.
P11-ikäluokan somerolaisjoukkue turnasi alemman haastajasarjan jatkosarjaa Salossa. Tilille tuli kaksi täpärää tappiota, kun sekä Porin Karhut/White että Oripään Urheilijat ottivat 4–3 voitot.
Miska Leivo loisti torjunnoillaan somerolaismaalilla molemmissa otteluissa. Maaleja ja syöttöpisteitä keräsivät Peetu Lindström (1+1), Oskari Kaukonen (1+1), Tyyni Ihamäki (1+1), Hermanni Pettersson (1+0), Vili Nokka (1+0), Joona Härmä (1+0), Eero Tapio (0+1), Kasper Ojala (0+1) ja Leivo (0+1).