Somerniemen uuden paloaseman rakentaminen siirtyy vuodella

0
Somerniemen VPK tarvitsee uuden paloaseman muun muassa siksi, että vanha asema on ahdas ja kalusto saadaan hyvin katon alle. Kuva on otettu Somerniemen VPK:n hallinnoimalta tanssilavalta Ämyriltä, ei paloasemalta Jakkulasta.

Somerniemen VPK on kaavaillut rakentavansa uuden paloaseman, jos se saa avustusta Palosuojelurahastolta.
Suunnitelmissa oli aloittaa rakentaminen viimeistään tulevana kesänä.
– Emme hakeneetkaan vielä avustusta. Siinä olisi tullut niin kova kiire, kertoo palokunnan päällikkö Verneri Perho loppuvuoden tilannetta.
– Päätimme lykätä hanketta vuodella ja hoitaa asiat kuntoon ennen seuraavaa avustusten hakukierrosta, jatkaa Perho.
Uutta asemaa tarvitaan, sillä vanha asema Jakkulassa on ahdas ja tiensä päässä.
Noin 600 neliön paloasema on tarkoitus rakentaa Helsingintien varteen, puolisen kilometriä Oinasjärven koulusta Lohjalle päin.
Uudisrakennukseen tulee tilaa kalustolle, paikat sammutus-, säiliö- ja miehistöautoille ja mönkijälle sekä kokoontumistila, kuntosali, keittiö, sauna ja sosiaalitilat.
Rakentamiskustannusten on arveltu olevan puolisen miljoonaa. Palosuojelurahastolta on mahdollisuus saada avustusta 40 prosenttia.
Ympäristölautakunta myönsi viime syksynä vapaapalokunnalle poikkeamisluvan rantaosayleiskaavan määräykseen ja salli paloaseman rakentamisen alueelle. Poikkeamislupa on voimassa kaksi vuotta, jonka aikana on haettava rakennuslupaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän