Somero-lehti kysyy, eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat

0
Niina Alho on Kaarinan kaupunginvaltuutettu, aluehallituksen varapuheenjohtaja ja Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja.

Miten pidetään Suomi asuttuna?

– Suomen pitäminen asuttuna edellyttää haja-asutusalueiden ja syrjäisempien kuntakeskusten pysymistä houkuttelevina paikkoina tehdä työtä, asua ja elää. Suomea on kehitettävä alueiden vahvuuksien pohjalta, sanoo Niina Alho (sd.).
– Syrjäseudun vanhojen asuinrakennusten peruskorjaukseen pitää panostaa kohdentamalla tukea energiatehokkaampaan korjausrakentamiseen. Tieverkoston ja liikenneyhteyksien on oltava kunnossa.
– Maatalouselinkeinon talousahdinko ja kannattavuus pitää ratkaista. Maatalouden tulonmuodostuksen on muututtava nykyistä oikeudenmukaisemmaksi. Mikäli maa- ja metsätalous ei pysy elinvoimaisena, niin vahinko on suuri myös maanpuolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta.
– Jokaiselle on turvattava yhtäläiset oikeudet peruspalveluihin ja turvallisuuteen. Meidän on huolehdittava julkisten palveluiden säilyttäminen alueilla. Esimerkiksi valtion työntekijät ovat vähentyneet monesta kunnasta yhtäjaksoisesti 1990-luvun laman jälkeen. Kehitys on katkaistava. Keskittämistä tulisi aina arvioida kriittisesti ja tarpeettomat keskittämiset tulisi lopettaa. Moni hyvinvointialueiden palveluista ei parane keskittämällä palvelut kaupunkeihin, vaan todellisuudessa osa kustannuksista voi jopa nousta.
– Rahoituksella tulisi auttaa uuden, elinvoimaisen yritystoiminnan syntymistä kaupunkikeskusten ulkopuolelle. Mikäli työtä ja palveluja on olemassa, niin alueet houkuttelevat myös asumaan työpaikan lähellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän