Somero-lehti kysyy, eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat

0
Salolainen liikunnanohjaaja Saku Nikkanen on aluevaltuuston ja -hallituksen jäsen.

Miten tärkeänä koet ilmastonmuutoksen torjumisen, mitä ilmastonmuutoksen eteen pitää tehdä?

– Maailmanlaajuisena kysymyksenä ilmastonmuutoksen torjunta on äärimmäisen tärkeä asia. Suomessakin meidän tulee toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi, vastaa Saku Nikkanen (sd.).
– Meidän kannattaa kehittää teknologioita, jotka tukevat tavoitetta ja joita voidaan viedä myös ulkomaille. Tässä kilpailussa osaamisesta meidän ja kotimaisten yritystemme kannattaa olla mukana.
– Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on oltava edelleen tavoitteena. Energian tuotannossa tulee keskittyä päästöttömään tuotantoon.
– Tämän lisäksi meillä Suomessa on luonnonvarana poikkeuksellisen paljon hiilinielua eli metsää. Metsän järkevä hoito ja puun käytön lisääminen rakentamisessa, huonekaluissa ynnä vastaavissa tukee päästöjen vähentämistä.
– Meidän tulee kuitenkin muistaa, että ilmastonmuutos pysäytetään jossain muualla kuin viiden miljoonan asukkaan Suomessa. Tämän tosiasian tunnustaminen on tärkeää, eikä meidän tule omissa toimissamme vaarantaa kansalaisten toimeentuloa ja yritystemme menestymismahdollisuuksia liian jyrkän vihreän siirtymän nimissä, toteaa Nikkanen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän