Somero-lehti kysyy, eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat

0
Kehitysjohtaja Anu Aaltonen on salolainen kokoomuspoliitikko.

Kun tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, kumman valitset?

– Julkista taloutta on välttämätöntä tasapainottaa hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden turvaamiseksi, koska miljardien tuhlaaminen korkomenoihin on pois tärkeistä palveluista. Suomen kokonaisveroaste on nyt jo vertailumaihin nähden korkea. Veronkiristyksillä vain syötäisiin työllisyyden ja talouden kasvun edellytyksiä, joita tarvitsemme hyvinvointipalvelujen rahoittamiseksi, vastaa Anu Aaltonen (kok.).

– Tulojen kasvattamisen lisäksi tarvitsemme menojen pienentämiseksi säästöjä, koska julkinen sektori on liian suuri maksukykyymme verrattuna. Julkiset menot on siksi laitettava tärkeysjärjestykseen ja säästöt kohdistettava vähemmän tärkeisiin kohteisiin.

Sote-palveluiden osalta kustannusten kasvua pitää Aaltosen mukaan hillitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän