Somero-lehti kysyy, ehdokkaat vastaavat

0
Tero Kanerva, Laura Riski ja Heikki Olenius toivat torilla esille Liike Nyt -puoluetta.

Kuinka suuri vastuu ihmisellä itsellä on terveydestään ja hyvinvoinnistaan?

– Mielestäni jokaisen ihmisen tulee kantaa vastuu itsestään ja hyvinvoinnistaan – kuka muukaan siihen paremmin voisi vaikuttaa, toteaa Somerolta kotoisin oleva ja nykyään Salossa asuva aluevaltuutettu Laura Riski (Liike Nyt).
– Perheiden ja läheisten tuki on jokaiselle tärkeä eli pidetään huolta jokainen myös lähimmäisistä. Lasten ja nuorten kohdalla vastuu on vanhemmilla ja nykyaikana vanhemmuuteen tulisi lisätä tukea jo ennalta. Varhaiskasvatuksen ja koulujen tehtävä on tukea kasvatusta ja perheitä.
– Ihmisillä on elämässä erilaisia tilanteita, joihin tarvitaan tukea ja apua. Tällöin tukea ja apua tilanteeseen tulee saada. Palveluita ja niiden saatavuutta tulee kehittää. Haasteita kohdatessa ihmisen tulee sitoutua saamaansa apuun ja noudattaa annettuja ohjeita. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi pitkäaikaisten sairauksien hoito ei onnistu ilman ihmisen omaa sitoutumista. Tämä koskee kaikkia elämän osa-alueita eli elämänhallinta tulisi olla hallussa.