Somero-lehti kysyy, ehdokkaat vastaavat

0
– Meillä on velvollisuus jättää asiat paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville, sanoo kansanedustajaehdokas Janika Takatalo (kok.) . Hän työskentelee europarlamentaarikko Henna Virkkusen avustajana, ja on muun muassa Varsinais-Suomen aluevaltuutettu.

Pitäisikö hyväosaisimpien verotusta kiristää ja siirtää saatuja tuloja huono-osaisimmille?

– Mielestäni suomalaisten verotusta ei ole enää varaa kiristää. Kokoomuksen veropolitiikan tavoitteena on talouskasvun ja työllisyyden vahvistaminen. Kokonaisveroastetta on pyrittävä siksi vaalikauden aikana päinvastoin laskemaan, sanoo Janika Takatalo (kok.).
– Haluamme, että jokaiselle jää omasta palkasta tai yrittäjätulosta enemmän käteen, mikä parantaisi ostovoimaa ruoan ja energian hintojen noustua. Verotusta ja sosiaaliturvaa on yhteensovitettava työnteon kannustinloukkujen purkamiseksi.
– Työ on parasta sosiaaliturvaa ja kokoomuksen tavoittelema työllisyysasteen nosto auttaisi yhä useamman perheen köyhyydestä. Myös kokoomus haluaa pitää huolta heikommista sosiaaliturvan kautta, mutta maksamme jo nyt yhtä maailman korkeimmista veroista. Olemme Marinin hallituksen jälkeen yhä syvemmässä velkaantumiskierteessä, joten lisää sosiaalitukia ei ole vastuullista mennä lupaamaan ihmisille, kiteyttää turkulainen alue- ja kaupunginvaltuutettu.