Someron Voima käynnistierityisjalkapallojoukkueen toiminnan

0

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Keskiviikko-iltana oli Joensuun koulun liikuntasalissa menoa ja vilskettä, kun Someron Voiman jalkapallojaosto käynnisti Suomen Palloliiton tuella erityisjalkapallojoukkuetoiminnan. Se on suunnattu eri tavoin tukea liikkumiseensa tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita jalkapallosta.
Toiminnan ajatuksena on Jalkapalloa jokaiselle, eli kaikilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa lajia samassa seurassa omista lähtökohdistaan. Tavoitteena on lisätä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden eli niin sanottujen erityisryhmiin kuuluvien lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua urheiluseuratoimintaan jalkapallon parissa.
– Olemme seuran jalkapallojaostossa tästä useamman kerran keskustelleet ja on tälle jonkin verran myös ollut kysyntääkin. Asia oikeastaan ratkesi, kun meillä valmentajana toiminut Mika Kokkinen ilmoitti, että hän voisi ottaa päävastuun ja lähteä projektia vetämään, kertoo jalkapallojaoston puheenjohtaja Henri Hakamäki.
– Tähän ensimmäiseen kertaan saimme ilmoittautuneita toistakymmentä. Tarkoitus on kokoontua kerran viikossa koulun salissa ja myöhemmin ilmojen lämmetessä tekonurmikentällä.
Palloliitto tukee uusia, soveltavaa jalkapalloa käynnistäviä seuroja varustepaketilla: pallot, merkkikartiot, liivit, pallokassi ja pumppu. Painopiste on kansallisessa toiminnassa ja sen kehittämisessä yhteistyössä kuntien ja eri toimijoiden kesken.
Somerolle Palloliitosta olivat saapuneet eteläisen- ja läntisen alueen seurakehittäjät Lasse Keski-Loppi ja Jarno Haanpää .
– Palloliitolla on jo pitkät perinteet erityisliikuntaryhmien toiminnasta ja tällä hetkellä vastaavanlaisia ryhmiä on 55 seurassa yhteensä noin 70–75. Ja trendi on kasvava eli kiinnostusta tällaiseen toimintaa seuroissa kyllä on, kertoo Lasse Keski-Loppi.

– Jalkapallon näkökulmasta tämä toiminta on ehkä juuri sitä ”jalkapalloa jokaiselle” toimintaa, jolla takaamme kaikille halukkaille samat mahdollisuudet harrastaa rakastamaansa lajia omassa seurassaan ilman sen suurempia tavoitteita. Kansallisella tasolla onkin tärkeää, että mahdollisimman monessa seurassa olisi vastaavaa toimintaa, koska erityisryhmäläisille harrastuspaikkoja ja toimintaa on kuitenkin melko rajallisesti tarjolla ja he kuitenkin ovat suurimmassa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia, nuoria ja aikuisia. Heille tällainen toiminta on ensiarvoisen tärkeää, Keski-Loppi ja Haanpää muistuttavat.
Someron Voiman erityisryhmäläisille tarkoitettu jalkapallojoukkue kokoontuu keskiviikkoisin Joensuun koulun salissa. Ensimmäisellä kerralla toivotaan mukana olevan huoltajan tai avustajan. Harjoitukset siirtyvät tekonurmelle todennäköisesti huhtikuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän