Somerosta Suomen roskattomin kaupunki

0

Tänä keväänä koko Suomi kerää roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa Somero ja 141 muuta kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.
Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt ovat luvanneet kannustaa asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Ja tällä pääkirjoituksella myös Somero-lehti tuo oman kannustuksensa mukaan hyvään asiaan, jonka suojelija on tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.
Samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä myös itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.
Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri aukeaa torstaina 13.4.
Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä.
Näytetäänkö muille mallia!