SoVolla nolo runkosarjan päätös

0
Runkosarjan päätöskierroksellakin tehopisteille päässet valkoasuiset sovolaiset Muslim Markhiyev ja Valmir Seferi lukeutuivat kauden tehotilastoissa joukkueensa parhaimmistoon.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

– Se oli oikeastaan aika nolo tappio meille. Koetettiin vähän taktikoida itsellemme mieluisinta vastustajaa puolivälieriin, mutta pieleen meni, Someron Voima Futsalin manageri ja pelivalmentaja Jarkko Ihalainen huokaisi Futsal-Liigan runkosarjan päätteeksi lauantaina Turussa.

SoVo oli juuri hävinnyt sarjapaikalleen lopullista sinettiä hakeneelle Turun Pallokerholle maalein 4–5 (2–0). TPK siis sai haluamansa, mutta kuten kierroksen muiden tulosten selvittyä ilmeni, sen ei olisi edes tarvinnut voittaa viimeistä peliään liigakarsinnan välttääkseen.

SoVon vaihtopenkillä seurattiin tarkasti etenkin Alastaron Urheilijoiden ja Espoon GFT:n välisen ottelun sekä Jyväskylän paikalliskamppailun etenemistä.

– Välillä näytti jo siltä, että häviämällä oman ottelumme saisimme puolivälieriin vastustajaksi GFT:n. Se olisi ollut meille mahdollisista vastustajista ehdottomasti mieluisin. Lopussa tilanteet kuitenkin muuttuivat niin, että meidän olisikin pitänyt ottaa Turun pelistä voitto ja kun emme siihen pystyneet, niin aloitamme pudotuspelit Kampuksen Dynamoa vastaan, Ihalainen selvitti.

Ensimmäisellä pelijaksolla SoVo pyöritteli turkulaisvastustajaansa mielin, määrin. Viimeistelytehokkuuteen jäi kuitenkin toivomisen varaa, joten tauolle edettiin vieraiden 2–0 johdossa.

Toiselle jaksolle katastrofialku

Toisen jakson alussa TPK tasoitti puntit alle 40 sekunnissa ja vajaan neljän minuutin kohdalla isännät olivat jo karanneet 4–2 johtoon.

– En ymmärrä, että mitä siinä tauon jälkeen oikein tapahtui. Ehkä pelaajamme kuvittelivat pelin jo ratkenneen voitoksemme avausjakson maaleilla ja ykköskentälliselle tuli todella musta hetki.

– Lopussa saimme taas oman pelimme kulkemaan ja loimme hirmuisen määrän hyviä maalintekopaikkoja. Mutta kun viimeistely ei onnistunut, niin tappiohan tästä oli tuloksena, Ihalainen harmitteli.

Ensimmäisellä jaksolla näytöstyyliin vastustajaa pyöritellyt SoVon ykköskentällinen – Muslim Markhiyev, Antti Korhonen, Arber Istrefi ja Gezim Voca – kuten myös komeilla torjunnoilla pelin aloittanut maalivahti Nevzat Mustafa romahtivat toisen jakson ensimmäisessä vaihdossa täydellisesti.

Mustafa luovutti neljän nopean takaiskun jälkeen pelipaikkansa kakkosmaalivahti Niko Rikkilälle, joka torjui loppupelin aikana yhtä vaille kaikki turkulaisvedot.

KaDy ensin Someron vierailulle

SoVo siis kohtaa tulevana lauantaina käynnistyvien liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hallitsevan Suomen mestarin, kuluvan kauden runkosarjassa toiseksi sijoittuneen jyväkyläläisen Kampuksen Dynamon.

– Kova jengi on tulossa vastaan. KaDy on ehkä jopa pahin mahdollinen vastustaja, jos sillä vain ovat kaikki parhaat pelaajat terveinä.

– Vaikeaa meille tulee olemaan jatkopaikan ottaminen tästä ottelusarjasta, mutta sitä me kuitenkin lähdemme yrittämään. Ensin harjoitellaan alkuviikko hyvin ja sitten laitetaan kaikkemme peliin, Ihalainen lupasi.

SoVon ja KaDyn välinen puolivälieräsarja käynnistyy tulevana lauantaina Someron monitoimitalossa ja jatkuu seuraavana lauantaina Jyväskylässä. Jos voitot ovat kahden kohtaamisen jälkeen tasan, KaDy isännöi myös seuraavana päivänä pelattavaa kolmatta ja ratkaisevaa kamppailua.

SoVon tehosaldot

Antti Korhonen 1+2=3 (+4/-4=0)
Gezim Voca 2+0=2 (+3/-3=0)
Arber Istrefi 1+1=2 (+4/-4=0)
Muslim Markhiyev 0+1=1 (+3/-3=0)
Oskari Hietanen (+1/-1=0)
Valmir Seferi (+1/-2=-1)
Guri Qerimi (+0/-1=-1)
Rinor Karaqa (+0/-2=-2)
Maalivahdit: Nevzat Mustafa; peliaika 25.44 (+2/-4), Niko Rikkilä; 12.49 (+2/-1)
Vaihdossa: Elmeri Andersson, Joonas Reijonen
Varoitukset: Karaqa (kauden 3.), Hietanen (1.), Voca (5.)