SoVolle maali, mutta ei pisteitä

0
Tässä tilanteessa puolustuskannelle joutuneet vihreäasuiset sovolaiset Tiia Harhala (vas.), maalivahti Tuija Sundberg ja Eerika Haalijoki olivat joukkueensa parhaimmistoa kauden viimeisessä kotiottelussa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Maalinteon vaikeus paistoi kotijoukkueen otteista kauas, kun Someron Voima kohtasi monitoimitalossa pelatussa naisten Futsal-Kakkosen ottelussa lempääläläisen Sääksjärven Loiskeen.

SoVo tuli otteluun kahden peräkkäistappion jäljiltä ja viimeisin maali oli kirjattu joukkueen tilille runsaat 67 peliminuuttia aiemmin. Myös syyskierroksen vierasottelussa Loisketta vastaan somerolaisjoukkue oli jäänyt maaleitta (0–3).

Maalit olivat niin sanotusti kortilla tälläkin kertaa. Loiske oli kuitenkin viimeistelyssä sen verran terävämpi, että pystyi kuittaamaan kolme sarjapistettä tililleen 2–1 (0–0) vierasvoitolla.

Pelin avausjakso sujui hienokseltaan kotijoukkueen tahdissa, mutta molemmilla joukkueilla pääteemana näytti olevan mahdollisimman tarkka puolustuspelaaminen.

Toisen jakson neljännellä minuutilla SoVo päätti vihdoin pitkän (yli 90 minuuttia kestäneen) maalittoman putkensa, kun Sara Heikkilän tarkka kaukolaukaus painui Loiskeen maaliin.

Takaiskut pikatahtiin

SoVo sinnitteli johtoasemassa vajaat seitsemän minuuttia, kunnes hieman huolimaton pelaaminen hyökkäysalueella johti pallonmenetykseen, vastustajan läpiajoon ja numerot tasoittaneeseen takaiskumaaliin.

Vain puoli minuuttia myöhemmin Loiske onnistui maalinteossa toistamiseen ja SoVo joutui loppupelin ajaksi takaa-ajajan rooliin. Muutaman kohtalaisen tekopaikan kotijoukkue onnistui vielä kehittelemään, mutta lisäosumat jäivät puuttumaan ja Loiske kuittasi kauden toisestakin keskinäisestä kamppailusta voiton.

SoVon pelaajista maalivahti Tuija Sundberg hoiteli torjuntahommat varmoin ottein, venyen muutamaan erittäin näyttävään torjuntaan. Tiia Harhala selviytyi ainoana kenttäpelaajana omasta peliosuudestaan takaiskuitta ja Eerika Haalijoki oli hyökkäyssuuntaan selkeästi joukkueensa näkyvin hahmo.

SoVo on kymmenen joukkueen muodostaman Länsi-Suomen alueen Kakkosen A/B -lohkossa yhdeksäntenä ja kohtaa viimeisillä kierroksilla Pirkkalan Jalkapalloklubin sekä FC Rauman näiden kotikentillä.

Miesreservit yllättivät

SoVon miesten kakkosjoukkueen viime aikojen vierailut Futsal-Kolmosen peleihin Turun seudulle eivät olleet hurraa-huutoja somerolaisleirissä herättäneet, mutta Kaarinassa joukkue venyi iloiseen yllätykseen.

Kotijoukkueena esiintynyt Kaarinan Palloseura oli syyskierroksella hakenut Somerolta (10–5) voiton, jonka SoVo-reservit kävivät nyt kuittaamassa komealla 7–4 (6–0) vierasvoitolla.

SoVo oli matkassa nuorekkaalla joukkueella, jota konkaripelaajat Juho Pettersson ja Tommy Lundberg kokemuksellaan ryydittivät. Petterssonille kirjattiin tilastoihin kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä, vaikka aivan tarkkaan ottaen mies taisi olla viimeistelijänä kolmessakin osumassa.

Juniori-ikäinen Sebastien Galuszka teki upean sisääntulon miesten sarjoihin iskemällä kaksi maalia ja tarjoilemalla lisäksi yhteen syötön. Joona Helmi saalisti kaksi syöttöpistettä, Elmeri Andersson viimeisteli maalin ja Markku Aaltonen avasi peliuransa miesten futsalsarjoissa syöttöpinnalla.

Voitollaan SoVo repäisi neljän pisteen eron Länsi-Suomen alueen Kolmosen A-lohkon putoamisviivaan. Viimeisillä kierroksilla SoVo-kakkonen kohtaa lohkon kärkiryhmiin lukeutuvan Piikkiön Palloseuran Somerolla ja lohkojumbo Turun Pallo-Veikot tämän kotikentällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän