Susi tappoi koiran Somerniemellä

2
Kuva Svante Johanssen / TS Arkisto

Susi tappoi koiran Somerniemen puolella, lähellä Someron ja Somerniemen rajaa. Koira vietiin kotipihaltaan. Metsästäjät löysivät sen etsintöjen jälkeen viikko sitten torstaina. Koira oli ehjä, mutta sen selkäranka oli purtu poikki.

Varmistettu on, että susia on ollut liikkeellä kaksi kappaletta. Myös puremajäljet on varmistettu suden tekemiksi. (Kappale lisätty myöhemmin)

Koira oli 9-vuotias keeshond, hollanninpystykorva. Kyseessä ei ollut metsästyskoira, vaan lähinnä kodin vahtikoira. Se oli ollut maanantaina illalla noin kello 21 aikoihin häätämässä viimeiset rusakot pois pihasta, kun susi oli vieraillut.

Lähistöltä oli jo aiemmin tehty havaintoja susista, mutta ei vielä koskaan kotipihalta asti. Keeshondin omistaja haluaakin viestiä ihmisille, kuinka tärkeää kaikkien on kertoa petoyhdyshenkilöille jälki- ja näköhavainnoistaan.

Huomenna torstaina Kiiruun auditoriossa on Somerniemen susityöryhmän infotilaisuus. Infotilaisuuden järjestämisestä on päätetty jo aiemmin.

Tiedossa ei ole, että susi olisi aiemmin tappanut koiran Somerolla.

Petoyhdyshenkilöt Somerolla ovat Aku Hiljanen, 040-820 9593, Jorma Tapani Launiainen, 0400-900 253, Jarkko Nyström, 050–917 2935 ja Antti Viilola, 040-557 9477.

2 KOMMENTIT

  1. Sudet pitää hävittää asutusten läheltä.
    Eikö susi viimeksi pyörinyt päiväkodin liepeillä Somerolla?
    Helppo Helsingin kestustassa asuvilla ”vihreillä” on suojella susia.

  2. Ainakin 5 sutta kävi pihassani ihan talon rappusteni edessä pari vuotta sitten täällä Someron Pitkäjärvellä ja jos en olisi kuullut koirani hätääntynyttä ulvontaa sudet olisivat varmaankin tappaneet koirani. Lähtivät pakoon vasta kun ovenraosta menin niille hätääntyneenä huutamaan. Sen jälkeen on peloittanut liikkua ulkona ja peloittanut erityisesti koirani ja kissani puolesta. Ei ole mielestäni ihan ookoo et sudet tällä tavoin liikkuvat ihmisten pihoissa ja ovat uhka erityisesti heidän lemmikkieläimilleen ja aikaan saavat pelon ulkonaliikkumiseen ja luonnosta nauttimiseen.

Kommenttien lisääminen on estetty.