Tervaskanto viivästyy taas

0
Uuden palvelutalon julkisivu avautuu etelän suuntaan, poispäin Turuntiestä. Kunhan se valmistuu.

Uuden palvelutalo Tervaskannon toteutuminen on odotuksista huolimatta kituliasta. Keskiviikkona täällä vieraili Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuuskunta, jonka jälkeen levisivät huonot uutiset.

Varhan kiinteistöjohtaja Timo Seppälä lupasi (Somero-lehti 3.3.), että vuokrasopimus on tarkoitus viedä hyvinvointialueen aluehallituksen hyväksyttäväksi 28.3., eli ensi viikon tiistaina. Alunperin hyvinvointialueen aluehallituksen piti käsitellä Tervaskantoa jo helmikuussa.

Nyt on tullut tietoja, että Tervaskannon vuokrasopimusta ei käsitellä ensi viikollakaan. Näin rakentamishanke viivästyy jälleen, nyt vähintään kesäkuuhun. Silloin on vaarassa kaikki.

– Meille tuli kuulopuheita, ettei se ole listalla. Mutta pitää paikkansa, ettei hanke ainakaan nopeudu, myöntää Someron tekninen johtaja Mika Mäkelä.

Varhan kiinteistöjohtaja Timo Seppälä kommentoi asiaa toteamalla, että hankkeen kokonaislaajuus on vielä varmistettava.

– Selvitämme lisäksi Varhan investointibudjetin / aloittamisvaltuuksien riittävyyttä. Asia on tällä hetkellä Varhan ylimmän johdon käsittelyssä, Seppälä vastaa sähköpostissaan.

Hyvinvointialueen johtaja Tarmo Martikainen soitti lehden toimitukseen eilen viime hetkellä ennen painokoneen käynnistymistä, että ei tarvitsekaan odottaa kokonaista kuukautta, kuten Somerolla laajasti pelättiin.

– Päätöksen tekeminen vuokrasopimuksesta siirtyy nyt viikolla eteenpäin, tiistaihin 4.4, Martikainen toteaa.

– Kun katsoin sitä meidän päätösesitystä, ei meillä vielä riittävästi oltu tarkasteltu kokonaiskuvaa, mikä on Varsinais-Suomessa, Somerolla ja Salossa. Että ymmärretään koko kokonaisuus, mitä kaikkia muita kiinteistöjä meillä siellä Somerolla on.

Kokonaistarkastelu on siis Timo Martikaisen mukaan tarpeen.

Onko hallituksella siten valmiuksia tehdä päätös vuokraamisesta ensi viikolla?

– Itse ainakin ajattelen, että hyvin todennäköisesti se päätös tullaan tekemään silloin 4.4. Ellei mitään ”ylläreitä” selvityksessä tule, niin hanke siellä pääsee etenemään, Martikainen kommentoi tilannetta.

Varhan aluehallituksen jäsen Jani Kurvinen (kesk.) näkee ongelmallisena, että papereiden mukaan Somerolla on jo nyt riittävästi paikkoja. Vaikka vanhusväestön määrä lisääntyy, niin Somerolla silti jatkossakin paikat riittäisivät.

– Mutta vanha Tervaskanto on huonokuntoinen ja se pitää korvata. Siellä on 46 paikkaa ja tulevassa Tervaskannossa 60, jolloin paikkoja ei tule kuin 14 lisää, hallitusjäsen Kurvinen kommentoi.

Hän muistuttaa Tervaskannon olevan Varhan ykköshanke, joka on nyt pisimmällä, ja poliitikkojenkin ykköshanke. Kaiken lisäksi maakunnassa puuttuu vanhuspaikkoja.

Tervaskannosta hän on puhunut hyvinvointialueen puheenjohtaja Sanna Vauronojan (kok.) ja varapuheenjohtaja Jouni Mutasen (kesk.) kanssa. Kaikki ymmärtävät Someron hankkeen.

– Tämä hanke tarvitaan!

Listalla siis ollaan, tavalla tai toisella.