Toinen säilyy, toinen lähtee karsimaan

0
SB Someron raitapaidoista muiden muassa Akseli Luhtala (vas.) ja Risto Kaurala (80) keräsivät tehopisteitä P14-sarjan viimeisimmän turnauksen molemmissa otteluissa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salibandyn miesten nelosdivisioonan somerolaisjoukkueet poikkesivat Halikossa pelaamassa aiemmin kaudelta rästiin jääneet ottelunsa Kiskon Kiskojia vastaan.
Jopa sarjanousua tavoitteleville kiskolaisille peleissä oli enemmän panosta, sillä SB Someron ja Kaurakedon Kyljyksen osalta asetelmat olivat käytännössä selkiytyneet jo aiemmissa turnauksissa. Molemmat somerolaisjoukkueet jäivät Halikossa ilman sarjapisteitä, joten SB tulee sijoittumaan nelosdivarin lohko 11:ssä neljänneksi ja jatkaa samalla sarjatasolla ensi kaudella.
Kyljys puolestaan jää viiden joukkueen lohkossa peränpitäjäksi ja lähtee viimeisen runkosarjaturnauksen jälkeen vielä pelaamaan putoamiskarsintaa naapurilohkon jumbojoukkuetta vastaan.
Kiskojat kukisti Halikossa SB Someron maalein 6–4. Juuso Kankaanpää (1+1), Valtteri Virtanen (1+0), Matias Manni (1+0), Kalle Haalijoki (1+0), Jaakko Simola (0+1) ja Antti Pirttilä (0+1) olivat SB:n pistenikkarit.
Kyljys hävisi oman ottelunsa Kiskojia vastaan maalein 4–7. Juho Pettersson (2+2), Arsi Virta (1+1), Markus Lehtonen (1+0) ja Olli Kanerva (0+1) vastasivat somerolaisjoukkueen tehoista.

P14-joukkueelle murskavoitto

SB Someron juniorijoukkueista P14-ikäluokan yhdistelmä pelasi hienon turnauksen Noormarkussa, missä olivat koolla Länsirannikon alemman haastajasarjan jatkolohko B:n joukkueet.
Ikään kuin alkuverryttelyksi SB pieksi SBS Littoinen/Valkoisen maalein 10–3. Jo ennalta oli tiedossa, että jälkimmäisessä kamppailussa vastus kovenee, kun vastaan asettui lohkon kärkijoukkue SB Naantali/Sininen.
SB Somero jatkoi vahvoja otteitaan myös kärkiryhmää vastaan, johtaen ottelua vielä toisessa erässä 6–3. Loppupelissä Naantali oli sen verran terävämpi, että se onnistui nousemaan niukkaan 8–7 voittoon.
Ennen Piikkiössä pelattavaa jatkosarjan päätösturnausta SB Somero on kuuden joukkueen lohkossaan neljäntenä. Yksi lisävoitto varmistaisi somerolaisille nelossijan ja kahdella voitolla he saattaisivat nousta kamppailemaan sijoituksesta kärkikolmikkoon.
Noormarkun turnauksessa Akseli Luhtala (5+2), Veikka Koski (3+4) ja Eemeli Nokka (4+2) olivat somerolaisjoukkueen tehokkaimmat pelaajat. Tehopinnoille pääsivät heidän lisäkseen myös Valtteri Nivalinna (1+3), Viljami Ruohonen (2+0), Elmeri Ruohonen (1+1), Risto Kaurala (0+2), Niklas Pyykkö (1+0) ja Peetu Torkkomäki (0+1). SB:n maalivahdeista Juuso Lehto torjui avausottelussa 20 kertaa ja Lenni Heikkilä jälkimmäisessä pelissä 17 kertaa.