Tommi Toija Fiskarsissa

0
Tommi Toija tunnetaan pienistä ihmishahmoistaan eri tilanteissa.

Fiskarsin kesänäyttelyihin osallistuvien taiteilijoiden nimet on nyt julkistettu. Mukana on Somerolla töitään tekevä, helsinkiläinen kuvanveistäjä Tommi Toija . Hänen veistoksiaan nähtiin viime kesänä Somerolla Kivimeijerissä. Yksi hänen teoksistaan löytyy myös Kiiruun koulukeskuksesta.
Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan, Onoman, kesänäyttelyssä Arts & Crafts and Rabbit Holes tullaan näkemään taidetta yhteensä 48:ltä taiteilijalta.
Näyttelyn teema liikkuu todellisuuden vääristymien äärellä ja tutuksi koetut arkipäiväisetkin asiat esittäytyvät uudella tavalla näyttelyvieraille.
– Näyttelyssä on mukana taiteilijoita runsaasti ja näyttelystä tulee hyvin kokemuksellinen, moniaistinen ja monitaiteinen. Valkoisen salin teoksia yhdistää vahva tilallisuus ja esillä tulee olemaan mmuun muassa media- ja äänitaidetta, installaatioita, maalauksia ja grafiikkaa. Mustan salin puolella korostuvat veistokset, jotka keskustelevat tilan arkkitehtuurin ja toistensa kanssa. Lasihuoneeseen sijoittuva taideteos rikkoo ulko- ja sisätilan välisen rajapinnan ja esitystaiteen kokonaisuus ja ulkotiloihin sijoittuvat teokset avaavat teeman kokemiseen uusia tasoja. Näyttelyarkkitehtuurissa korostuu tilallinen vastakkainasettelu kahden näyttelysalin välillä, jolloin myös ihmisen kokemus tilasta muuttuu, kuvailee näyttelyn kuraattori Kirsi Pitkänen.
Näyttely avataan 21.5. ja se päättyy 10.9.