Tulossa uusia kevyen liikenteen väyliä

0
Takalantie muuttuu kesällä kevyenliikenteen väyläksi Lummetien ja Pärnämäentien väliseltä osuudelta.

Kaupungin budjettiin on varattu rahaa kahden lyhyehkön mutta tarpeellisen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen. Toinen tulee Pärnämäkeen ja toinen päiväkotien tuntumaan.

Tekninen lautakunta hyväksyi suunnitelman, jolla jatketaan vajaan 200 metrin matka nykyistä kevyen liikenteen väylää Leivontien varressa. Uusi pätkä yhdistää päiväkodit Metsätien suuntaan.

Toinen hyväksytty suunnitelma koskee Takalantien eli nykyisen autotien muuttamista noin 100 metrin matkalta kevyen liikenteen väyläksi. Pätkä alkaa Pärnämäentieltä ja jatkuu Kartin suuntaan johtavan Lummetien risteykseen saakka.

Myös tämä väylä tulee edellisen tavoin pidentämään kohti Joensuun koulua johtavaa, koululaisten käyttämää kevyen liikenteen väylää Metsätien varressa.

– Kyse on saattaa tilanne kaavan mukaiseksi. Kaavaan väylä on nykyisellään ollut jo merkittynä. Lisäksi liikenne saadaan turvallisemmaksi. Siinä on tasa-arvoisia risteyksiä ja Kartin liikenne on kuitenkin aika merkittävää, tilakeskuksen päällikkö Markus Älli selvittää.

Älli huomauttaa, että vakavia loukkaantumisia ei ole onneksi tullut.

– Mutta hieman siellä on kolissut. Nyt katsotaan, että lapset pääsevät turvallisesti kouluun, eivätkä autot risteile siellä.

Suunnitelmat asetetaan nähtäville. Kilpailutukseen päästään, kun päätös saa lainvoiman.

Kyseiset väylät rakennetaan tänä kesänä, sulan maan aikana.