Uusia asukkaita ei houkutella vauva-rahalla

0
Tyksin uusi synnytysosasto.

Kaupunki ei ala houkutella uusia asukkaita vauvarahalla. Kaupunginhallitus oli päätöksestä yksimielinen.
Sekä Reima Anolin (kd.) että perussuomalaiset tekivät joulukuussa 2021 jotakuinkin samansisältöiset aloitteet, jossa ehdotettiin vauvarahan käyttöönottoa väestökehityksen tukemiseksi.
Aloitteiden pääasiallinen idea oli, että kaupunkiin syntyvää lasta kohden maksettaisiin vauvalle/perheelle 1 000 euroa vuodessa kymmenen vuoden ajan tämän pysyessä yhtäjaksoisesti somerolaisena, eli enintään 10 000 euroa lasta kohden. Toinen aloitteista esitti tätä 5 vuotta kestävänä kokeiluna.
Vastaavia kokeiluja on toteutettu muualla Suomessa, eikä ole varmuutta synnyttääkö kokeilu tavoitteen mukaan enemmän kuntalaisia, vai olisivatko samat henkilöt syntyneet ja pysyneet somerolaisina joka tapauksessa.
Jos syntyvyys on esimerkiksi 50 lasta vuodessa ja he kaikki pysyisivät somerolaisina, kertyisi maksettavaa ”vauvarahaa” kaupungille kymmenessä vuodessa 500 000 euroa ja viiden ikäluokan kokeilun seurauksena kokonaisuudessaan 2,5 miljoonaa.
Somerolla syntyi 63 vauvaa 2018, 50 vauvaa 2019, 48 vauvaa 2020, 45 vauvaa 2021 ja 49 vauvaa viime vuonna.
Tällä hetkellä kaupunki osallistuu synnytystapahtuman perheille tuoviin kustannuksiin siten, että se maksaa hyvinvointialueen asiakkaalta muuten perimät sairaalahoitopäivämaksut enintään viiden päivän osalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän