Vanhusneuvostolta aloite hyvinvointilautakunnan perustamiseksi

0
Hyvinvointilautakunnan vastuualueeseen kuuluisivat muun muassa kirjastopalvelut.

Vanhusneuvosto esittää Someron kaupungille hyvinvointilautakunnan perustamista.
Aloitteessa todetaan, että hyvinvointilautakunnan vastuualueeseen kuuluisivat esimerkiksi kirjasto-, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut, kansalaisopisto- ja musiikkiopisto-palvelut, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto.
– Somerolla sivistyslautakunnalla ja sivistystoimella on laaja työkenttä ja suuri työmäärä, perustelee vanhusneuvoston puheenjohtaja Pertti Tamminen uuden lautakunnan tarvetta.
Vanhusneuvosto hyväksyi myös viime vuoden toimintakertomuksen, josta selviää, että se on toiminut aktiivisesti, ja kokouksia oli vuoden aikana 10. Lausunnot vanhusneuvosto antoi vammaispoliittisesta ohjelmasta, hyvinvointisuunnitelmasta ja Tervaskannon korvaavan uudisrakennuksen luonnoksista.
Projektipäällikkö Mari Luonsinen esitteli vanhusneuvoston kokouksessa Toimintakykyisenä ikääntyminen -projektia, jota hallinnoi Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke. Projektin tarkoituksena on sujuvoittaa ikääntyneiden ohjautumista hyvinvointia ja toimintakykyä edistävään toimintaan ja yhtenäistää alueella toimintakykyä edistävän liikunnan käytänteitä.
Vanhusneuvosto on lakisääteinen vaikuttamistoimielin, johon Somerolla kuuluu seitsemän jäsentä. Heistä viisi edustaa eläkeläisjärjestöjä, yksi kaupunginhallitusta ja yksi perusturvalautakuntaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän