Veikka Sarénista Someron vuoden 2022 urheilija

0
Veikka Sarénia haastatellaan Turussa viime kesänä pidetyissä triathlonin Challenge-kisoissa.

Nuori mies keskittyy nyt urheiluun

Sivistyslautakunta valitsi Veikka Sarénin vuoden 2022 Someron urheilijaksi. Hän saavutti viime vuonna muun muassa triathlonin sprintissä yleisessä sarjassa SM-hopeaa, oli avoimissa Baltian mestaruuskilpailuissa supersprintissä neljäs alle 23-vuotiaiden sarjassa sekä nappasi SM-pronssia 5000 metrin juoksussa alle 22-vuotiaiden sarjassa.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi kaupunki valitsi Marika Virtasen, jonka laji yleisurheilussa on moukarinheitto. Hän oli viime vuonna muun muassa 19-vuotiaiden kakkonen SM-kisoissa.

– Hieno kunnia, kiittelee Veikka Sarén valintaa ja samaan hengenvetoon toteaa, ettei 2022 ollut hänen urheilutoiveidensa ja suunnitelmiensa mukainen.

Kevään sairastelut näkyivät alkukesän kisoissa ja tuloksissa.

– Tärkeimpien kisojen aikaan suoritustasoni ei ollut parhaimmillaan. En saanut itsestäni irti, sitä mitä otettavissa olisi ollut. Loppukesää kohti tulokset paranivat. Paljon kehitystä kyllä vuoden aikana tapahtui.

Viime kevään ylioppilas asuu Turussa, jonne hän muutti aikoinaan suorittaakseen opinnot Kerttulin lukion urheilulinjalla neljässä vuodessa.

Häntä kiinnostavat biolääketieteen opinnot Turussa.

– Opiskella ehtii vielä. Nyt mennään urheilu edellä. Haluan katsoa, mihin tämä kortti kantaa.

Hänestä on ollut mukavaa, kun saa vain harjoitella ja urheilla. Tällä hetkellä harjoittelua kertyy viikottain kahdenkymmen tunnin molemmin puolin.

– Harjoittelu on sujunut hyvin ja isoja hyppäyksiä on menty eteenpäin varsinkin pyöräilyssä ja juoksussa. Pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa tulosta, selvittää 21-vuotias, jonka valmentamista jatkaa isänsä Markku Sarén.

Someron Esaa edustava Veikka Sarén keskittyy triathlonin sprinttiin ja kehittää kaikkia sen osuuksia. Myös olympiamatka kiinnostaa.

Triathlonin sprintissä uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 kilometriä. Olympiamatkat ovat kaksi kertaa pitemmät: uinti 1,5 kilometriä, pyöräily 40 ja juoksu 10 kilometriä. Varsinaisella kokonaisella triathlonilla kilometrit ovat uinti 3,8, pyöräily 180 ja juoksu 42 eli maraton.

Tällä kaudella Sarén suuntaa kesäkuussa triathlonin sprintin SM-kisoihin Vantaalle ja elokuussa EM-kisoihin Turkkiin. Hän kaavailee lähtevänsä myös olympiamatkojen SM-kisoihin heinäkuussa.

– Kilpailen miesten yleisessä sarjassa, ja joissakin kilpailussa on sarja alle 23-vuotiaille.

SM- ja EM-kisojen lisäksi Sarénin tavoitteena on kiertää mahdollisimman paljon kansainvälisiä kilpailuja sekä leireillä entistä enemmän.

Sarén sanoo lajin huippujen tulevan Brittein saarilta.

– Euroopassa on hyvä taso. Britit ovat kovimpia, mutta hyviä tulee muun muassa Saksasta ja Espanjasta. Kärki on leveä. Maailmalla tätä lajia arvostetaan. Osallistujissa on paljon entisiä kilpaurheilijoita uinnista, juoksusta ja pyöräilystä.

Veikka Sarén saa Someron kaupungin palkinnon 13.4. Silloin palkitaan myös muut 2022 SM-mitaleja tai kansainvälisissä kisoissa menestystä saavuttaneet somerolaiset tai somerolaista seuraa edustaneet urheilijat. Laji- ja ikäkirjoa riittää junioreista veteraaneihin niin yksittäisissä kuin joukkuelajeissa.

Palkittavia urheilijoita on 25. He saavat rahapalkintoja ja uimahalli Loiskeen rannekkeita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän