Yhdentoista kierroksen voitoton putki poikki

0
SoVon kakkosjoukkueen kokenut kapteeni Janne Eerikäinen kävi läpsäisemässä kehut komean maalin sommitelleille nuorukaisille, Sebastien Galuszkalle (2) ja Markku Aaltoselle (15).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikänen

Someron Voiman naisten joukkue pääsi pitkästä aikaa tuulettelemaan voittoa Futsal-Kakkosessa, kun se kukisti Pirkkalan Jalkapalloklubin kakkosjoukkueen tämän kotikentällä maalein 2–0 (0–0).
SoVo oli kokenut yhden tämän kauden karvaimmista tappioistaan, kun pelillisesti altavastaajana ollut PJK/2 haki ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa voiton Somerolta. Pirkkalassa oli aika maksaa potut pottuina ja ottaa maukas revanssi sarjataulukossa alapuolella olevasta joukkueesta tämän kotikentällä.
Maalinteko oli pitkään vaikeaa molemmille joukkueille. Vihdoin, noin viisi minuuttia ennen peliajan täyttymistä, Eerika Haalijoki onnistui PJK:n muurin murtamisessa. Hetkeä myöhemmin Haalijoki onnistui (Sara Heikkilän syötöstä) toistamiseen, sinetöiden somerolaisjoukkueelle kauden neljännen voiton Länsi-Suomen Kolmosen A/B-lohkossa.
Alkukaudella sarjanousija SoVo saalisti pinnoja kohtuullisen hyvään tahtiin, mutta joulukuun puolivälin jälkeen voittosarakkeeseen ei ollut ennen Pirkkalan reissua kertynyt ainuttakaan merkintää. Yhdellätoista edellisellä kierroksella SoVo oli yltänyt kahteen tasapeliin ja yhdeksän koitosta oli päättynyt sen tappioon.
Kakkosen otteluissa kauden maalisaldonsa viiteen nostanut Haalijoki oli siis pelin ratkaisija hyökkäyspäässä ja takalinjoilla sankariksi nousi ensimmäisen kerran tällä sarjatasolla nollanpitoon yltänyt maalivahti Tuija Sundberg.
SoVon osalta kausi päättyy tulevan lauantain vierasotteluun FC Raumaa vastaan.

Reservit pirteinä PiPS:n kyydissä

Lennokkain jaloin oli liikkeellä myös SoVon miesten kakkosjoukkue, kun se kohtasi Futsal-Kolmosen tämän kauden viimeisessä kotiottelussaan Länsi-Suomen lohko A:n kärkiryhmiin lukeutuvan Piikkiön Palloseura/2:n
Syyskierroksen yhteenotossa PiPS nuiji somerolaisvieraansa maalein 16–1, mutta kotoisen monitoimitalon parketilla SoVon reservit antoivat ennakkosuosikille paljon kovemman vastuksen.
PiPS-kakkonen oli tälläkin kerralla parempi, mutta enää viiden maalin erolla 7–12 (1–4). Kotijoukkueelle jäi alkupelistä jopa hieman jossittelun varaa, kun SoVo-kakkosen kantaviin voimiin lukeutuva Juho Pettersson ehti pelipaikalle vasta avausjakson loppupuolella, vieraiden johtaessa tuossa vaiheessa neljällä maalilla.
Joona Helmi (tehot 3+1) avasi isäntien maalihanan avauspuolikkaan lopussa ja saatuaan sihdin kohdalleen nuorukainen laukoi toisen jakson alkuminuuteilla kaksi osumaa lisää.
Miesten sarjan ensimmäisen kotiottelunsa pelanneet juniorit Sebastien Galuszka ja Markku Aaltonen junailivat näyttävästi kavennusosuman 5–7 tilanteeseen, ensin mainitun toimiessa viimeistelijänä ja jälkimmäisen syöttäjänä.
Vadym Kiktiev (1+1) puolestaan nosti somerolaiset vielä kerran kahden maalin päähän (6–8), mutta sen lähemmäksi piikkiöläiset eivät urheasti taistellutta kotijoukkuetta päästäneet. Muista sovolaisista Janne Eerikäinen kirjautti teholukemat 2+1 ja Pettersson sekä Elmeri Andersson saivat tililleen maaliin johtaneen syötön.

Ensi sunnuntain päätöskierroksella SoVo hakee sinettiä Kolmosen sarjapaikalleen, kun se vierailee lohkojumbo Pallo-Veikkojen kotisalissa Turussa.