Jalkapallokausi käynnistyi

0
Junioripojat avasivat jalkapallokauden koleahkossa kevättalven kelissä. Vierasjoukkue PiPS:n maalintekijältä, Jasperi Hakalalta (17), havittelevat tässä palloa SoVon P12-joukkueen Samuel Murtolahti (vas.) ja Matias Niskanen (6). Taustalla somerolaispelaajista Unto Hälli (7) ja Hiski Nielikäinen (82).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron jalkapallokausi 2023 potkaistiin käyntiin viime viikolla, tuolloin vielä sangen talvisissa olosuhteissa. Voiman talkoolaiset olivat kuitenkin kolanneet Joensuun pallokentän lumesta puhtaaksi, niin että P12-sarjan joukkueet pääsivät kirmaamaan tositoimiin heti huhtikuun alussa.

SoVo sai Länsi-Suomen alueen P12-ikäluokan Kolmosen avauksessa vieraakseen Piikkiön Palloseuran. Kamppailu oli tasaväkinen, mutta maalinteon osalta vain vierasjoukkue onnistui karistamaan talven kohmeet jäntereistään. PiPS viimeisteli yhden osuman molemmilla pelijaksoilla, voittaen siis ottelun maalein 2–0.

SoVo ja PiPS ovat tässä ikäluokassa mukana laajan Länsi-Suomen alueen A2-lohkossa, jossa yksitoista joukkuetta pelaa keskikesään mennessä yksinkertaisen sarjan (10 ottelua/joukkue). Lohkon voittaja lunastaa loppukaudelle paikan saman ikäluokan Kakkosesta ja viimeiseksi jäävän joukkueen kausi jatkuu alemmalla tasolla, Nelosessa.

SoVon osalta pelit jatkuvat huomenna Paimiossa, missä vastaan asettuu avauskierrokselta 3–2 voiton napannut Haka.

Teemu Kujanpään ja Miika Murtolahden valmentaman SoVon P12-joukkueen kokoonpanossa olivat avauskierroksella mukana seuraavat pelaajat: Miso Helenius, Unto Hälli, Matias Niskanen, Peetu Lindström, Väinö Talonen, Eelis Tapio, Samuel Murtolahti, Kasper Ojala, Konsta Jaakkola, Eero Tapio ja Hiski Nielikäinen.

Pallokentällä vilkas viikonloppu

Tällä viikolla Voiman jalkapalloilijat pääsevät vauhtiin monissa muissakin sarjoissa. Pallokentän tekonurmella nähdään piikkiöläisvieraita taas huomenna, kun SoVon ja PiPS:n tyttöjoukkueet kohtaavat toisensa T13-ikäluokan alueellisen Kolmosen ottelussa.

Sunnuntai on Somerolla vilkas pelipäivä. Ensin viheriölle astelevat P10-ikäluokan poikajoukkueet alueen kakkostason turnaukseensa. SoVo kohtaa aamukymmeneltä Paimion Hakan ja noin tuntia myöhemmin FC Halikon.

Heti ”kymppipoikien” turnauksen perään kautensa avaa SoVon vanhin juniori-ikäluokka, joka kohtaa P17-nuorten Kolmosessa Turun Palloseura/3:n. Somerolaiset hakivat virityksiä kohdalleen sarjakautta varten jo maaliskuussa, pelaamalla vieraskentällä harjoitusottelun Piikkiön Palloseuraa vastaan. SoVo voitti kyseisen ottelun maalein 2–1.

Ensi viikon lauantaina pallokentällä kautensa aloittavat Kolmosta pelaava P13-sarjan joukkue sekä kolmatta kauttaan Nelosen tasolla aloittavat SoVon naiset. Miesten luovuttua Kutosen sarjapaikastaan, naisten joukkue on tällä kaudella ainoa aikuisten sarjoissa esiintyvät somerolaisryhmä.