Jani Kurvinen: Olen pettynyt

0
Jani Kurvisen tukena oli koko Kurvisten perhe: lapset Laura (vas.), Aimo, Noora sekä Jaakko (oik.) ja vaimo Meira, veli Toni ja äiti Anja Kurvinen. Tässä vaiheessa ääntenlaskua näytti vielä hyvältä.

– Olen pettynyt. Minua ei haluttu valita kansanedustajaksi, totesi vaitonainen Jani Kurvinen (kesk.) vaalivalvojaisissaan, kun kävi selväksi, että hän ei yltänyt kahden edelliskerran tapaan edes varasijalle.
Kurvinen uskoi saavansa yli 4 000 ääntä, mutta sai vain 2 916. Esimerkiksi Somerolta heltisi noin 400 ääntä vähemmän kuin edellisvaaleissa, jolloin hän sai 3528 ääntä. Tuolloin Kurvinen jäi vain 300 äänen päähän kansanedustajan paikasta.
– En ole pystynyt vakuuttamaan lähiseudun asukkaita, hän pohti vakavana.
Takana oli kuitenkin 150 vaalikampanjatilaisuutta.
– En tällä hetkellä näe jatkuvuutta poliittiselle uralleni näissä merkeissä.
Keskusta menetti Varsinais-Suomessa toisen paikkansa, eli puolueen ainoa kansanedustaja on puheenjohtaja Annika Saarikko.
Kurvisen ohi varasijalle kiilasi Uusikaupungista oleva Mauri Kontu.
Jani Kurvinen jännitti vaalitulosta somerolaistukijoiden ja perheensä kera. Tukena olivat hänen äitinsä, veljensä, vaimonsa ja neljä lastaan. koko perhe seurasi tiiviisti vuoristorataa edennyttä tuloslaskentaa.
Välillä näytti siltä, että Kurvinen valitaan, ja valvojaisväki pääsi hurraamaan. Pian keskityttiin jännittämään, yltäisikö somerolaisehdokas edes varasijalle. Kun sekin meni, jäi tunnelma vaisuksi.
– Nyt saavat luottamustehtävät jäädä ylipäätään vähemmälle. Annetaan tilaa toisille. Onhan näissä luottamustehtävissä yksi tavoite ollut tehdä itseäni tunnetuksi maakunnassa, Kurvinen totesi valvojaisissaan.
– Mutta kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Nyt keskitytään oikeisiin töihin.
Vaisuja ja ehkä jopa tyrmistyneitä vaalitulokseen olivat valvojaisissa myös keskustan kaupunginvaltuutetut Tero Pirttilä ja Mikko Virtanen, kun Perussuomalaiset nousi ensimmäistä kertaa historiassa Someron suurimmaksi puolueeksi.
– Erikoinen tilanne, totesi Pirttilä ja oli pitkään hiljaa, ennen kuin jatkoi, että heijasteleehan se kuitenkin valtakunnallista tilannetta.
– Jostakin tyytymättömyydestä tämä kertoo.
Mikko Virtanen tutki vaalitulosta ja totesi, että keskustalta lähti kannatukseen nähden suhteessa enemmän paikkoja. Eli tilanne oli muissakin maakunnissa samankaltainen kuin Varsinais-Suomessa: keskustan paikanmenetykset olivat todella pienestä kiinni.