Kaupunginhallitus päätti laittaa kuusi rakentamatonta omakonttia myyntiin määräaikaisella kampanjalla.

Neljä tonttia sijaitsee Kohnamäen, Harju-Härkälän, Ihamäen ja Myllykujan kaava-alueilla. Kultakin alueelta myydään yhtä tonttia enintään kahden kuukauden ajan 30 prosentilla normaalihinnasta vuoden 2023 aikana.

Harju-Härkälän ja Kauralan alueilla tontin neliöhinta on nyt 5,1 euroa neliömetriltä, Ihamäen alueella 4,2 euroa neliöltä, Myllykujan alueella noin 4,2–4,9 euroa neliömetriltä ja Kohnamäen alueella 6,5 euroa neliömetriltä.

Lisäksi Riitta Lehtisen (sd.) ehdotuksesta kampanjaan lisättiin kaksi tonttia myös Somerniemeltä. Ne sijaitsevat Mäyrämäen ja Jakkulan alueilla.

Tämän lisäksi kaupunki asettaa Hirvitiellä sijaitsevan Valo-nimisen omakotitontin sähköiseen huutokauppaan. Kooltaan 992 neliömetrin omakotitontin minimihinta on 4 000 euroa eli noin 4,03 euroa neliöltä.

Kampanja alkanee toukokuussa. Kaupungin elinvoimapalvelut määrittää ajankohdat tarkemmin.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että Someron kaupungilla on myynnissä kolmisenkymmentä omakodin rakennuspaikkaa, joista puolet on kaava-alueella. Ne sijaitsevat edellä mainituilla kampanja-alueilla sekä muutamia yksittäisiä on Pappilanpellolla, Vesanojalla ja Terttilässä.

– Määrä vastaa riittävästi kysyntään tällä hetkellä. Mutta sellaista määrää, joka yksittäisellä alueella antaisi niin sanottua valinnanvaraa, ei ole kuin oikeastaan Kohnamäellä ja Mäyrämäellä. Siksi tuleva Mäkelän alue on tärkeä lisä tarjontaan, kommentoi Suikkanen.