Keskustalla pettymys, Perussuomalaisilla juhlat

0
Reima Anolin (kd.), Kirsti Kurki (ps.) ja Jani Kurvinen (kesk.).

Keskustan väki sai pettyä tuplasti vaalivalvojaisissa, kun hienoisista odotuksista huolimatta Jani Kurvinen ei tavoittanut kansanedustajan paikkaa. Suurena yllätyksenä tuli se, että ensimmäistä kertaa Someron historiassa Perussuomalaiset nousi edeskuntavaaleissa Someron suurimmaksi puolueeksi.
Someron neljästä äänestysalueesta vain Pitkäjärvellä, Jani Kurvisen kotikylässä, keskusta säilytti asemansa Someron suurimpana puolueena.
Tilanne sai keskustalaiset kaupunginvaltuutetut Kurvisen vaalivalvojaisissa toviksi jopa täysin sanattomiksi.
Perussuomalaiset pääsi puolestaan juhlimaan tuplasti, kun puolueen menestyksen lisäksi irtosi myös jollain lailla somerolaiseksi mielletylle Mikko Lundénille uusi kausi eduskunnassa. Salolainen kansanedustajahan toimii Somerolla yrittäjänä. Myös Someron oma ehdokas Kirsti Kurki keräsi komean potin ääniä: 1 241 kappaletta.
Äänestysintoa Somerolla piisasi niin, että ennakkoäänestyspaikalla ulko-ovikin lähti saranoiltaan. Äänestysprosentti oli nyt peräti 72,3 prosenttia, kun se edellisissä eduskuntavaaleissa oli 71,6 ja kahdeksan vuoden takaisissa 70,3.
Se on ehdottomasti oikea suunta!