Koiraharrastajillatempputunteja, kimppatreenejä, yhteislenkkejä…

0
Suviheinä -match show kisataan 5. heinäkuuta.

Someron Seudun Koiraharrastajat kunnostaa tänä kesänä Palman alueella sijaitsevaa koulutuskenttäänsä leader-tuen avulla. Luvassa on myös kevään ja kesän aikana monenlaista toimintaa, ohjausta, opetusta ja mukavaa yhdessäoloa.

Jo tammikuussa yhdistys aloitti kerran kuussa käveltävät yhteislenkit, joilla pääsee tutustumaan muihin koiraharrastajiin. Alusta saakka suosituiksi osoittautuneita lenkkejä vetävät SSKH:n hallituksen jäsenet.

Seuraava yhteislenkki on 21. toukokuuta.

– Yhteislenkeille saavat osallistua kaikki kävelemään haluavat, oli yhdistyksen jäsen tai ei, kertoo yhdistyksen sihteeri Minna Filppu.

Annika Sanerin vetämät arkitottelevaisuuskurssit ovat jo startanneet, ja Katri Nokelaisen sekä Piia Sihvonen-Talikan vetämä agilityyn tutustumiskurssi on täyttynyt.

Kevään uutuutena on noutajien rodunomaisen kokeen kimppatreenit, joita järjestetään huhti–toukokuussa taipumuskokeet suorittaneille. Treenejä johtaa Janita Hägman.

Toukokuussa on luvassa pennuille ja nuorten koirien omistajille suunnattu arkitottelevaisuuskurssi. Virpi Ingermannin ohjeistuksia teemalla Touhua ja tärkeitä taitoja pääsee kuulemaan neljä kertaa.

Ingerman vetää myös kolmen kokoontumiskerran kurssilla kehätotutusta näyttelyyn aikoville.

Perinteistä Wipen koirakoulua ei tänä keväänä järjestetä vetäjän sairausloman takia.

Kesällä Johanna Laakkio pitää yksittäisiä tempputunteja, joissa on tarjolla iloista yhdessä tekemistä kaikenikäisille koirille ja niiden omistajille. Temppuja tehdessä koiran kehonhallinta kehittyy. Harjoituksista saa myös pohjaa arjen tilanteisiin ja muihin harrastuksiin.

Kaikkien rotujen Suviheinä -match show järjestetään 5. heinäkuuta ja luonnetesti pidetään 5.–6. elokuuta.

Alkusyksystä on luvassa vielä lisää kurssitarjontaa.

– Kurssit ovat maksullisia, mutta jäsenille edullisempia kuin ulkopuolisille, vinkkaa Filppu.

SSKH:n menestyneimpänä näyttelykoirana palkittiin englanninspringerspanieli Adamant ´s Keep The Dreams Going On, jota kuvassa esittää Tarja Hovila, toinen sen omistajista.

Someron Seudun Koiraharrastajien viime vuoden menestyksekkäimpänä näyttelykoirana yhdistys palkitsi Tarja Hovilan ja Suvi Parviaisen omistaman englanninspringerspanielinartun nimeltään C.I.B., FI MVA, EE MVA, NO MVA, LT JMVA, LT JV-19, EE JMVA, TLN W -22, PMV -22 Adamant ´s Keep The Dreams Going On.

Suomen muotovalion arvon saavutti Henna Kiukkosen newfoundlandinkoira Minni eli Wave Seeker´s My Name in Moon´ Blue Moon.

Henna Kiukkosen newfoundlandinkoira Minni eli Wave Seeker´s My Name in Moon´ Blue Moon saavutti Suomen muotovalion arvonimen.

SSKH:n puheenjohtajana jatkaa Elina Ruohonen, sihteerinä Minna Filppu, rahastonhoitajana Piia Sihvonen-Talikka ja varapuheenjohtajana Minna Kannisto. Hallituksen muut varsinaiset jäsenet ovat Anu Aho, Virpi Ingerman, Johanna Laakkio, Katri Nokelainen, Laura Nuotio, Annika Saneri ja Anja Virolainen. Varajäseniä ovat Samuli Ingerman ja Meira Kurvinen.

Someron Seudun Koiraharrastajien toiminnassa on meneillään 47:s toimintavuosi.

Elina Ruohonen jatkaa Someron Seudun Koiraharrastajien puheenjohtajana.

Maanantaina vietetään Koiranpäivää

Ensi perjantaina 24.4. vietetään Koiranpäivää. Kennelliiton edesmennyt kunniajäsen, emeritustuomari Pertti Kuopila (1935–2020) ideoi kyseisen teemapäivän. Kennelliiton hallituksessa toimiessaan Kuopila alkoi pohtia, miten hän voisi tuoda yhteen erilaisia koiraharrastajia edistämään yhdessä koiran asemaa ja nostamaan esille koiran merkitystä yhteiskunnassa.

Koiranpäivä muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. Sitä on vietetty Pertin nimipäivänä vuodesta 2007.​

Yksi paimiolaisen Kuopilan ideoista oli, että jokaisessa kunnassa olisi yleiskoirayhdistys, joka järjestäisi toimintaa kaikille koiranomistajille. Kuopila oli mukana perustamassa Peimarin koirat ry:tä kotikuntaansa. Se, ja monet muut yhdistykset, kuten Someron Seudun Koiraharrastajat edistää aktiivisesti paikallista koiraharrastamista alueellaan tänäkin päivänä.

Salon Seudun Sanomien haastattelussa 24.4.2018 Kuopila toivoi, että Koiranpäivänä tuodaan esille koiraharrastuksen parhaita puolia ja koiran merkitystä yhteiskunnassa. Hän korosti koirista olevan paljon hyötyä niin virantoimituksessa kuin perheenjäseninä.

Pertti Kuopila oli Suomen Harmaahirvikoirajärjestön pitkäaikainen puheenjohtaja ja myöhemmin kunniapuheenjohtaja. Kuopila toimi pitkään Kennelliiton valtuuston jäsenenä ja hallituksen jäsenenä. Hän oli mukana koe- ja kilpailutoimikunnassa sekä tulevaisuustoimikunnassa, jonka puheenjohtajana hän myös toimi.