Kolehdinkin voi maksaa sähköisesti?

0
MobilePay on mobiilimaksamiseen kehitetty älypuhelinsovellus.

Suomalaisten käteisen käyttö on vähentynyt merkittävästi. Käteisen käytön vähenemisellä on vaikutusta myös esimerkiksi seurakuntien kolehdin keruussa. Kun ei taskussa ole muutenkaan seteleitä eikä kolikkoja, ei niitä ole laittaa kolehtiinkaan.

Someron seurakunnassa on pohdittu, josko ottaa käyttöön sähköinen kolehdin keruu MobilePay-palvelun kautta. MobilePay on mobiilimaksamiseen kehitetty älypuhelinsovellus.

– Sähköistä maksamista on toivottu. Kirkkoneuvostossa todettiin sen olevan tätä päivää, jossa seurakunnankin on oltava mukana, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen.

Kirkkoneuvosto päätti, että jollain aikavälillä sähköinenkin maksaminen otetaan käyttöön Someron seurakunnassa.

– Täytyy vielä selvitellä järjestelmät kuntoon, toteaa Parviainen.

Hän uskoo, että sähköinen maksaminen on hyvä keino saada kerättyä rahaa tärkeisiin kohteisiin. Esimerkiksi konfirmaatiotilaisuuksissa on liikkeellä paljon nuorempaa väkeä, joille MobilePay on maksuvälineenä tätä päivää.

Esimerkiksi Virtain, Keravan, Nokian ja Oulun seurakunnissa MobilePay on ollut kolehtikäytössä. Mobiilikolehdin kokonaiskäyttö on seurakunnissa jäänyt toistaiseksi vielä vähäiseksi, mutta toisaalta käyttäjät ovat olleet mahdollisuuteen tyytyväisiä.

Kolehdin keräämisen lisäksi MobilePay-ratkaisu voidaan käyttää myös muun muassa pienmaksamisessa, kuten kahvimaksujen ja konserttilippujen maksamisessa.