Milloin ryhmäkoti valmistuu?

0

Kehitysvammaisten uuden ryhmäkodin rakentaminen alkoi Somerolla viime syksynä. Marraskuussa päästiin harjakorkeuteen ja saatiin katto päälle. Sopivasti ajoissa, kun aikaisin alkanut talvi kolkutteli ovia.

Lunta ja vuoroin vettä sateli monet kerrat. Rakennusurakoitsija Astora-Rakennus Oy:n vastaava työnjohtaja Joonas Ketonen, onko työmaa edennyt aikataulussa?

– Kevät on tullut ja voidaan sanoa, että kaikki on hyvin aikataulussa. Työt ovat sujuneet hienosti ja ollaan saatu aikaiseksi hyvännäköinen rakennus. Itse ainakin olen tyytyväinen rakennuksen suunnitteluun ja ulkonäköön. Luovutus meillä on elokuun alussa, Joonas Ketonen kertoo.

Sisätöissä on edetty maalauksiin ja tasoituksiin. Alkamassa ovat myös kylpyhuoneiden laatoitukset, muut lattiatyöt sekä alakattotyöt. Pihan vihertöihin jo tähdätään, aloituspalaveri oli tällä viikolla. Vielä niitä ei aloitella, kun routaakin on maassa.

– Työssä on alihankkijat mukaan lukien nyt 15–20 henkeä. Eli runsaasti on porukkaa, kaiken alan ammattilaisia tontilla on, Ketonen kuvailee.

Uuteen ryhmäkotiin Svenssonintielle Kaislarantaan tulee 15 tuetun asumisen vuokra-asuntoa. Someron edellinen ryhmäkoti Tuulentupa valmistui Leivontielle kehitysvammaisten toimintakeskuksen viereen 10 vuotta sitten, vuonna 2013. Siinä paikkaluku on 13.

Ryhmäkodin rakentaminen kaupungin palveluiden kannalta oli merkittävää. Uusia kehitysvammaisten asumispaikkoja saatiin varmistettua tänne ennen kuin sosiaali- ja terveystoimi siirtyi Varhaan.