Puna- vai valkoviini?

0

– Valko. Perusteluina, että punaviini aiheuttaa päänsärkyä. Se ehkä aiheuttaa punaviinin tanniini. En ole koskaan voinut sitä juoda. Opiskeluaikana, kun kaikki muut joivat jotain Egri Bikavéria, niin minä en vain voinut, Kaari Utrio vastaa.

Katja Poutiainen

– Ei kumpikaan. Mutta jos on pakko valita, niin valkoinen. En ole oikein koskaan oppinut juomaan viinejä. Kuplilla voidaan sitten ottaa, jos otetaan, sen minä hyväksyn, Katja Poutiainen nauraa.

Anneli Paloposki

– Hmm, valkoviini. Viini tuntuu nykyään niin kuin happamalta. Kai omat makutottumukset ovat sen verran muuttuneet. Aikaisemmin oli melkeinpä toisinpäin, Anneli Paloposki arvioi.

* * * * *

Alkon litramyynti laski maaliskuussa 1,1 prosenttia verrattuna vuoden 2022 maaliskuuhun. Myynti oli noin 6,2 miljoonaa litraa.

Viinien myyntilitrojen pudotus oli -0,7 %, väkevien -1,0 % ja panimotuotteiden -4,2 %. Alkoholittomien myynti nousi +0,7 %.

Normaalia viileämpi maaliskuu jarrutteli kesäisempien juomien myyntiä. Tämä näkyy longdrinkeissä (-9,6 %), siidereissä (-8,0 %), valkoviineissä (-2,9 %) ja kuohuviineissä (-1,8 %). Punaviinien myynti oli viime vuoden tasolla. (Lähde: Alko)