Enduron MM-sarjaa on ajettu Italiassa. Mukana on Salon Moottorikerhoa edustava Niko Puotsaari.

Viime syksynä armeijan harmaisiin hypännyt somerolainen Puotsaari oli maaliskuun ajan harjoittelemassa ja valmistautumassa MM-sarjan alkuun Italiassa. Hän kilpailee viime vuoden tapaan Enduro Youth-luokassa.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kauden avaukseen. Pätkät vaikuttavat hyviltä ja ovat hyvin tyyppilisiä italialaisia. Lähdetään heti täysillä ja yritetään ajaa luokassa pisteille. Luokassani on 33 kuskia ja taso on kova, Niko Puotsaari lähetti terveiset ennen kisaa.

Puotsaari ajoi ensimmäisessä kisassaan sijalle 15.

– Ihan hyvä päivä. Muutamat lipat tuli vedettyä ja endurotestillä muut menevät vaan paljon kovempaa. Crossitesti kulkee hyvin ja extreme myös ihan kohtuullisesti. Tiukkaa oli viimeisestä pistesijasta ja viimeisellä pätkällä sain puristettua Modinin ohi parilla sekunnilla, niin sai myös yhden pisteen tilille.

Toisen päivän jälkeen fiilikset eivät enää olleet niin hyvät.

– Huono päivä tänään. Tuntui, ettei yön aikana palautunut ollenkaan ja heti ensimmäisen endurotestin jälkeen energiat olivat ihan loppu. Crossitesti tuli hyvin koko päivän, mutta muuten ajo oli aika hukassa. Extremellä tuli vielä 3. kierroksella aika isot lipat tankojen yli pusikkoon ja siinä meni pari sijaa karkuun. Maaliin kuitenkin päästy ja käännetään katseet kohti Espanjan GP:tä.

Puotsaari suuntaa Espanjan MM-osakilpailuun Youth-luokan MM-pisteissä sijalla 17.

MM-osakilpailuja ohjelmassa on useita, myös Suomessa Heinolassa toukokuun lopulla.