SB edellä taulukossa, Kyljys parempi paikallisissa

0
Antti Pirttilä (oik.) oli SB Someron paras pistemies ja Kalle Haalijoki somerolaisjoukkueiden maalikuningas salibandyn nelosdivarissa.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Salibandyn miesten nelosdivisioonan ”somerolaislohko” vietiin kauden 2022-23 osalta päätökseen Raaseporin Påminne-hallissa. Kauden päätöspelissä SB Somero ja Kaurakedon Kyljys ratkaisivat paikallisherruuden keskinäisten kamppailujen mittapuulla.

Verryttelypeleissään somerolaiset ottivat mittaa lohkovoitosta ja suorasta sarjanoususta taistelleista Forssan Suupparit/2:sta ja kemiönsaarelaisesta SC Sticklinesta. SB taipui forssalaisille maalein 4–6 ja Kyljys jäi Sticklinen jyrän alle 0–10 lukemin.

Keskinäisessä koitoksessa SB Somero piti hetken aikaa alussa johtoasemaa hallussaan, mutta lopulta Kyljys vei kauden viidennen somerolaisjoukkueiden kohtaamisen nimiinsä maalein 5–3 (2–1, 2–1, 1–1).

Lohko 11:n lopputaulukossa Suupparit/2 oli ykkönen pisteen erolla SC Sticklineen. FoSu lunasti nousun ensi kauden kolmosdivisioonaan ja Sticklinen kausi jatkuu nousukarsintapeleissä.

Kiskon Kiskojat oli lohkokolmonen selkeällä erolla peränpitäjiksi jääneisiin somerolaisiin. SB sijoittui neljänneksi ja neljän pisteen päähän jäänyttä Kyljystä odottavat vielä putoamiskarsinnat.

Somerolaisten paikallispeleistä Kyljys voitti kolme ja SB Somero kaksi. Maaliero näissä otteluissa oli 18–14 Kaurakedon ylpeyden eduksi.

Lohkon pistetilastossa somerolaispelaajista korkeimmalle sijaluvulle (16.) päätyi Juho Pettersson (9+7=16). Seurakaveri Arsi Virta (7+9) saalisti saman verran pinnoja ja SB:n pisteykkönen, Antti Pirttilä, oli lohkopörssin 22. viidellätoista (6+9) tehopisteellään. Somerolaisjoukkueiden paras maalintekijä oli SB:n Kalle Haalijoki (10+3) kymmenellä osumallaan.

Maalivahtien tilastossa Kyljyksen Heikki Honkanen saavutti lohkon parhaan torjuntakeskiarvon (83,33 prosenttia), tosin vain viisi ottelua pelanneena. Enemmän urakoineista vahdeista SB:n Teemu Salmi ylsi lohkon kakkosnoteeraukseen (11 peliä/80,47), kannoillaan Kyljyksen Miikka Martti (15/75,26).