SB Someron P14-joukkue sarjansa nelonen

0
SB Someron P7-joukkue kävi pelaamassa harjoitusottelun Salossa. Peluutuksesta vastasi apuvalmentajana toimiva Juuso Lehto.

Teksti Juha Laakso

Salibandyseura SB Someron P14-ikäluokan joukkueen pelikausi Länsirannikon alueen alemmassa haastajasarjassa päättyi Piikkiön turnaukseen.
Ennen kauden viimeisiä pelejä SB Somerolla oli mahdollisuus nousta jatkolohko B:n kärkikolmikkoon, mutta se olisi edellyttänyt voittoja päätösturnauksen otteluista.
Toive sijoituksen nostamisesta romuttui kuitenkin jo ensimmäisessä ottelussa, jonka SB hävisi lohkon jumbojoukkue Paraisten IF:lle maalein 4–6 (1–1, 3–0, 0–5). Kauden aiemmat kohtaamiset somerolaisia vastaan hävinneelle PIF:lle tämä jäi jatkosarjan ainoaksi voitoksi.
Paraislaisia vastaan SB hävisi päätöserän 0–5 ja lähes yhtä tylyin lukemin päätti päivän toinenkin vastustaja, FBC Turku, ottelunsa somerolaisia vastaan. Sarjataulukossa kolmossijansa SB Someron edellä säilyttänyt turkulaisjoukkue oli parempi maalein 8–2 (1–0, 1–0, 6–2).
SB Naantali/Sininen voitti B-jatkolohkon pisteen erolla Noormarkun Koittoon. FBC Turku oli siis kolmas ja SB Somero neljäs, alapuolellaan SBS Littoinen/Valkoinen sekä PIF.
Viimeisessä turnauksessa Veikka Koski (3+1) oli somerolaisjoukkueen tehokkain pelaaja. Eemeli Nokka (1+1), Valtteri Nivalinna (0+2), Rene Mainio (1+0) ja Niklas Pyykkö pääsivät myös tehopisteiden makuun. Juuso Lehto hoiteli maalivahdin tehtävät avausottelussa ja Lenni Heikkilä jälkimmäisessä pelissä.
SB:n kokoonpanossa olivat mainittujen pelaajien lisäksi mukana Peetu Torkkomäki, Valtteri Vartiainen, Viljami Ruohonen, Akseli Luhtala, Elmeri Ruohonen ja Risto Kaurala.

Pienimpien kanssa pilke silmäkulmassa

SB Someron junioritoiminta on näkyvimmin esillä niissä sarjoissa, joissa joukkueet ovat mukana Länsirannikon alueen sarjatoiminnassa. Osa nuorimmista junioreista on pelannut alueellista Säbäkipinä-kortteliliigaa ja osa on toistaiseksi keskittynyt pääasiassa lajin alkeiden harjoitteluun.
SB:n nuorimmat harrastajat koostuvat vuosina 2015–17 syntyneistä pojista ja tytöistä, jotka ovat muodostaneet P7-ikäluokan joukkueen. Harjoittelu pääsi vauhtiin syksyllä Joensuun koulun palloilusalissa kerran viikossa -tahdilla. Ohjelmassa on ollut niin tekniikkaharjoituksia kuin pelaamista.
– Tämän ikäisten kanssa touhutessa pitää olla pilke silmäkulmassa ja vähän vielä leikinkin kautta ujuttaa salibandyn saloja heille, P7-ryhmässä joukkueenjohtajana toimiva Tuulia Lehto sanoo.
Pelituntumaa SB:n nuorimmaiset ovat päässeet kartuttamaan muutamassa harjoitusottelussa, joita on pelattu oman seuran tyttöjä ja viimeksi Salon Palloilijoiden T10-joukkuetta vastaan. Tytöt ovat vieneet otteluissa voiton, mutta maaleitta eivät ole ”P-seiskatkaan” jääneet. Esimerkiksi Salon pelissä heiltä nähtiin neljä hienoa maalia. Huhtikuun lopulla somerolaisjoukkue käy vielä Forssassa ottamassa mittaa sikäläisten Suuppareiden juniorijoukkueesta.

Vanhemmiten ryhmät typistyvät

Salibandyn harrastustoimintaa Somerolla läheltä seuranneena Lehto tietää, että alakouluikäisiä olisi hyvä saada sankoin joukoin harrastukseen mukaan, koska vanhempana osa harrastuksista karsiutuu pois tai pelaajat lähtevät muille paikkakunnille opiskelemaan.
– Joukkueet typistyvät todella pieniksi, mikä on pienen paikkakunnan haaste. Kuitenkin, seuran lähtökohtanakin on lajin harrastamisen ja sarjapeleihin osallistumisen mahdollistaminen joukkueen mukana kaikille halukkaille, Lehto toteaa.
Salossa pelatussa harjoitusottelussa SB Someron P7-joukkuetta edustivat maalivahtina Kasperi Leivo sekä kenttäpelaajina Hessu Lehto, Jimi Nummila, Veeti Lindström, Toivo Talonen, Akseli Vikstedt, Asan Beshiku ja Vilho Koskela . Peluutuksesta vastasivat joukkueen apuvalmentajana toimiva Juuso Lehto sekä joukkueenjohtaja Tuulia Lehto.
Näiden pelaajien ohella joukkueessa ovat mukana Eemi Mäkinen, Olavi Rauhansalo, William Kruus, Emma Korhonen, Elon Korpela, Eliam Korpela ja Kusti Mäkinen. Vastuuvalmentajana on toiminut Markku Kankare.