SB Someron P16-joukkue päätti voitokkaasti

0
SB Somero päätti P16-sarjan pelikautensa näyttävästi kahteen voittoon.

Teksti Juha Laakso

SB Someron P16-joukkueen salibandykausi päättyi Pöytyällä pelatussa turnauksessa iloisiin, mutta samalla myös hieman haikeisiin tunnelmiin.

Kolmestatoista kuuteentoista vuotiaista pelaajista koostuneen somerolaisjoukkueen pitkä yhteinen taival tuli ainakin tällä erää päätökseensä. Kauden aikana joukkueella oli usein vaikeuksia iskukykyisen ryhmän kokoamisessa pelitapahtumiin, mutta Pöytyälle lähti mukaan reippaan kahden kentällisen vahvuinen pelaajisto.

Kuten usein aiemminkin, kun P16:n päävalmentaja Marko Hätönen on saanut riittävästi vaihtoehtoja peluutukseen, tulosta syntyy hyvään tahtiin. SB Somero pelasi Pöytyällä kaksi ottelua ja voitti ne molemmat. Samalla somerolaiset sinetöivät nimiinsä kolmannen sijan kuuden joukkueen muodostamassa Länsirannikon alueen haastajasarjassa.

Sijoitus ratkesi hyvin pitkälti heti avauspelissä, jossa SB kaatoi raumalaisen SalBan/Sinisen joukkueen maalein 4–2 (0–0, 1–1, 3–1). Lopullisessa sarjataulukossa SalBa jäi kahden pisteen marginaalilla somerolaisten taakse nelossijalle.

Päivän jälkimmäinen kamppailu käynnistyi somerolaisittain hieman erikoisesti, kun vastassa ollut Punkalaitumen Kunto merkkautti avauserässä tililleen kaksi maalia, jotka molemmat kirjattiin SB:n ”omiksi maaleiksi”.

Kakkoserästä lähtien SB alkoi nakutella osumia varsinaiseen kohteeseen, eli Kunnon verkkoon, porskuttaen selkeään 6–3 (0–2, 4–1, 2–0) voittoon.

Lohkon maalivahdeista runsaimmalla pelivastuulla kauden mittaan kuormitettu SB Someron Aapeli Laine hoiteli torjuntahommat kauden päätöksessäkin mallikkaasti, pitäen torjuntakeskiarvonsa erinomaisella, lähes 78 prosentin tasolla.

Kenttäpelaajista Leevi Salo oli erityisen kovassa pelivireessä, tehtaillen päivän peleissä kuusi (3+3) tehopistettä. Kauden aikana SB:n pelaajista eniten pinnoja nakutellut Ilmo Nokka (3+1) ja joukkueen pinnatilaston kakkosnimi, Joni Hätönen (2+1), erottuivat myös tehoillaan edukseen. Muista pelaajista Veeti Salo (1+1) ja Patrik Rantanen viimeistelivät maalin ja Juuso Hätönen, Atso Pätäri sekä Tuukka Salo saivat tililleen syöttöpisteen.