Someron seudun väkivaltaisuuksista epäiltynä 15 nuorta

0

Lounais-Suomen poliisi on edistynyt maaliskuun alussa Somerolla tapahtuneiden nuorten väkivaltaisuuksien esitutkinnassa. Kokonaisuuden rikosnimikkeet ovat tarkentuneet, ja rikoksista on epäiltynä tässä vaiheessa yhteensä 15 alaikäistä nuorta, joista yksi on vangittuna.

Tutkittava juttukokonaisuus liittyy Somerolla 4.–5. maaliskuuta tapahtuneisiin nuorten väkivallantekoihin, joista Lounais-Suomen poliisi on uutisoinut aiemmin.

Poliisin esitutkinnassa saamien tietojen mukaan nuoret suunnittelivat Salon seudulle joukkotappelua maaliskuun ensimmäiselle viikonlopulle. Tappelun tarkoituksena oli selvittää aiemmin nuorten välille syntyneitä erimielisyyksiä, jotka juonsivat juurensa ainakin kahden viikon taakse.

Nuoret käyttivät pesäpallomailoja ja teräaseita

Joukkotappelua suunniteltiin aluksi Saloon, mutta tapahtumaketju johti lopulta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Somerolla sijaitsevalle mökille, jonne oli kokoontunut juhlimaan useita kymmeniä, pääosin alaikäisiä nuoria.

– Esitutkinnassa on ilmennyt, että noin kymmenen nuoren joukko tunkeutui sisälle mökkiin rikkomalla oven ja ikkunan. Nämä mökkiin tunkeutuneet nuoret olivat varustautuneet muun muassa pesäpallomailoin, nyrkkiraudoin sekä teräasein, ja he kohdistivat väkivaltaa mökissä olevia nuoria kohtaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Store.

Samanaikaisesti mökin ulkopuolella oli useita kymmeniä nuoria.

Poliisi tutkii tapahtumia tässä vaiheessa törkeänä kotirauhan rikkomisena, vahingontekona, laittomana uhkauksena, varkautena ja useana pahoinpitelyrikoksena.

– Rikoksesta epäiltynä on tässä vaiheessa kymmenen nuorta ja väkivallanteon uhrien asemassa on seitsemän nuorta. Kaikki osalliset ovat alle 18-vuotiaita, Store sanoo.

Uhrit saivat välikohtauksessa lieviä vammoja.

Ryöstö kaupan pihalla kuula-aseella uhaten

Mökin tapahtumien jälkeen välienselvittely jatkui samana yönä kostotoimilla Someron keskustassa ruokakaupan parkkipaikalla.

Siellä 16-vuotiaan pojan epäilleen joutuneen pahoinpitelyn ja ryöstön kohteeksi. Epäilty ryöstö tapahtui kuula-aseella uhkaamalla, ja tekijät olivat naamioituneita.

Teosta on epäiltynä viisi alle 18-vuotiasta nuorta, joista pääepäilty on edelleen vangittuna.