Someroneuleen lopullinen malli esitellään opiston juhlassa

0
Somero-neuleen mallin suunnitellut Ulla Korpihuhta (vas.) latasi malliin somerolaisuutta: peltoa, metsää, sinistä taivasta ja musiikkiakin karkaavien pilvien muodossa. Neuleen mallin ohjeen tekee Somero-opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen. Neuleen lopullinen versio on esillä opiston kevätjuhlassa 29. huhtikuuta.

Kolmen koronavuoden jälkeen Somero-opistossa pidetään kolme kevätnäyttelyä ja kevätjuhlat.
– Näyttelyissä on esillä taidekoululaisten ja kädentaitojen opiskelijoiden teoksia ja töitä. Kevätjuhlassa jaetaan taiteen perusopetuksen päättötodistukset sekä kuullaan musiikinopiskelijoiden esityksiä, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.
– On siis aika juhlistaa Somero-opiston lukuvuoden osaamistamme. Kevät tuo mukanaan tuttuja näyttelyjä uusin tuulahduksin. Tervetuloa ihastelemaan ja tutustumaan!
Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen kevätnäyttely pidetään Someron kirjaston galleriassa 4.4.–25.4. välisenä aikana. Esillä on 86 lapsen ja nuoren yhteistyössä työstämä installaatio: Mielikuvia.
– Lämmin suositus tälle näyttelylle, Ryhtä sanoo.
Nuorten ja aikuisten taiteen perusopetuksen päättötyön näyttely pidetään 28.4.–14.5. Someron kirjaston galleriassa. Esillä on 16 valmistuvan opiskelijan teoksia.
– Tätäkään näyttelyä et voi jättää näkemättä, vakuuttaa Ryhtä.
Kevätjuhla pidetään Kiiruun koulukeskuksen ruokasalissa lauantaina 29.4. Ohjelma on poikkitaiteellista, sisältäen musiikkiesityksiä ja kädentaitojen näytöksiä. Juhlassa ojennetaan myös taidekoululaisten päättötodistukset yhteensä 18:lle oppilaalle, joista 12 on syksyllä 2019 opintonsa aloittaneita aikuisia.
Juhlatilassa ja D-siiven käytävällä on esillä kädentaitojen ryhmien oppilastöitä, kuten muun muassa valmis Someroneule. Taideluokassa on LC Somero Paratiisin järjestämä hyväntekeväisyyskahvila.
– Musiikkioppilaat viihdyttävät näyttelyvieraita, jotka voivat osallistua myös vappukukkapajaan, vinkkaa Ryhtä.

Rehtori Merja Sillanpää aloitti työt Somero-opistossa eilen.

Somero-opisto sai nyt keväällä uuden rehtorin, Merja Sillanpää aloitti työt Kiiruun koulukeskuksessa eilen.
Hänet tavoittaa puhelimitse koulutuskoordinaattorin entisestä puhelinnumerosta.