SomKe vahvalla edustuksella keilafinaaliin?

0
Samu Valarannan tyylinäyte.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Keilaajat on rynnimässä edustavalla joukolla nimikkolajinsa erikoiskilpailun finaaliin, joka järjestetään Someron keilahallissa ensi torstaina.

Säästöpankkiturnauksen alkukilpailusta on vielä viimeiset karsintaerät heittämättä, mutta jos niissä ei tehdä suuria mullistuksia tuloslistaan, voi jopa puolet loppukilpailun kahdestatoista keilaajasta olla somerolaisseuran edustajia.

Alkukilpailun tuloslistan kärjessä komeilee omilla pistelukemillaan Turun Palloseuran huippukeilaaja Samu Valaranta (1474 pistettä).

Sijoilta 2.–4. löytyvät SomKe:n heittäjät Timo Toivonen (1424), Pekka Manni (1408) ja Pertti Lehti (1407).

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat alkuviikolla SomKe:n edustajista myös Mika Pieniniemi (1390), Tero Mäkilä (1385) sekä Harri Paikkari (1363).

Ysipallosarjassa ratkaisuvaiheet

Syksystä lähtien keilahallin biljardipöydillä käynnissä ollut ysipallon Someron ranking-mestaruussarja lähenee loppuhuipennustaan. Runkosarjan osakilpailuja on pelaamatta enää yksi, jonka jälkeen ovat selvillä sarjan kahdeksan parasta pelaajaa toukokuun 20. päivänä pelattavaan kausifinaaliin.

Viimeisimmän osakilpailun loppuottelussa Mika Salminen kukisti Esko Vatasen. Viidentoista ja kahdentoista pisteen lisäpotit varmistivat molemmille paikan finaalitapahtumaan, johon tiensä ovat jo raivanneet myös Samu Parilo, Jani Lehto, Janne Lindroos ja Ville Tuomala.

Kahdessa viimeisessä finaalipaikassa ovat tiukimmin kiinni Jussi Mäkinen ja Toni Ahola, joiden perässä tuloslistalla ovat jatkopaikkaa kärkkymässä Jussi Merivirta, Jani Lindroos ja Mika Nurmi.