SoVon johdosta SalPan murskajaisiin

0
SoVon maalilla riitti kauden avauspelissä säpinää. Tässä pallo on jo karannut SoVo-vahti Tuija Sundbergin ulottuvilta, mutta Sanni Hiisilä (vas.) ja Irene Lehtinen yrittävät vielä pelastaa tilanteen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima kirmasi pirteästi pelikautensa avaukseen jalkapallon naisten Nelosessa. Joensuun pallokentällä vastassa ollut Salon Palloilijat ei alun somerolaisonnistumisista kuitenkaan häkeltynyt, vaan jyräsi lopulta murskavoittoon maalein 13–2 (4–2).

Eerika Haalijoki iski SoVon naisille kauden avausmaalin, jolla kotijoukkue siirtyi vajaan kymmenen peliminuutin jälkeen 1–0 johtoon.
SalPa tuli oikopäätä tasoihin, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin somerolaisjoukkue livahti uudelleen johtoon, kun Seena Lahti onnistui viimeistelyssä.
Viiden minuutin kuluttua lukemat olivat kääntyneet ensimmäisen kerran salolaisjohtoiseksi (3–2) ja hieman ennen taukovihellystä vieraat pääsivät kahden maalin karkumatkalle.
Toinen pelijakso käynnistyi somerolaisittain synkästi, salolaisten maalatessa nopeaan tahtiin kahdesti. Sarjapisteiden osoite oli tuossa vaiheessa käytännössä jo ratkaistu, mutta SalPa jatkoi maalihanojensa aukomista hamaan päätösvihellykseen asti.

”Erittäin kova vastustaja”

Lämpimässä säässä SalPa sai huomattavan edun runsaslukuisesta vaihtopelaajien joukostaan. Vierasjoukkueella riitti loppuun asti selvästi enemmän virtaa kuin paljon suppeammalla ryhmällä kauteen startanneella SoVolla, jota myös muutamat kolhut koettelivat ottelun aikana.

– Pelin alku oli meiltä oikein hyvä, mutta loppua kohden otteissa alkoi näkyä jo vähän väsymystäkin, Voiman naisjoukkueen valmennustehtävät täksi kaudeksi vastaanottanut Lauri Nivalinna havaitsi.
– Vastustaja oli erittäin kova, enkä usko, että ihan samanlaista kyytiä on luvassa seuraavilla kierroksilla. Saatiin kuitenkin sarjapelit käyntiin ja jatkoa ajatellen tärkeää pelituntumaa. Seuraavaksi pelataan jo ensi torstaina ja sitä ennen ehdimme vetämään yhdet harjoitukset, valmentaja sanoi.

SoVon kokoonpano Länsi-Suomen alueen Nelosen A2-lohkon avauspelissä: Tuija Sundberg (mv), Ellen Ali-Yrkkö, Emilia Salo, Amanda Virtanen, Maria Frankberg, Eerika Haalijoki, Mira Rajala, Tiia Harhala, Katja Savolainen, Hilppa Juote, Sanni Hiisilä, Irene Lehtinen, Seena Lahti ja Maija Kemppainen.