”Ehkä jopa kauden paras pelimme”

0
Ensimmäisen liigakautensa pelannut Oskari Hietanen (23) vastasi somerolaisjoukkueen päättyneen kauden viimeisestä maalista.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin kahdestoista pelikausi Futsal-Liigassa päättyi myöhään lauantai-iltana Jyväskylässä. Kotijoukkue, hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo, voitti joukkueiden toisenkin puolivälieräkohtaamisen ja eteni sarjan välieräkierrokselle.
SoVo oli hävinnyt puolivälieräavauksen kotikentällään (2–5), joten sen piti jatkoon mieliessään onnistua ensin voittojen tasaamisessa, minkä jälkeen edessä olisi ollut kolmas ja ratkaiseva yhteenotto Jyväskylässä.
SoVo taisteli vieraskentällä jopa paremmin kuin viikkoa aiemmin kotisalissaan, mutta ei silti pystynyt pysäyttämään mestareiden voittokulkua. Tällä kertaa KaDy oli parempi maaliluvuin 4–2 (2–1), eikä sunnuntaille ohjelmoitua kolmatta yhteenottoa tarvittu.

KaDy lujilla loppuun asti

Somerolaisjoukkue oli matkassa hieman vajaalukuisena, runkopelaajiin lukeutuvien Gezim Vocan ja Muslim Markhiyevin kärsiessä pelikieltojaan. Kaikki mukaan lähteneet venyivät kuitenkin hyviin suorituksiin ja KaDyn piti tehdä alusta loppuun tosissaan töitä varmistaakseen ottelusarjan katkaisseen voiton.
KaDy aloitti maalinteon ottelun kuudennella peliminuutilla. Asialla oli muutama vuosi sitten SoVon riveissä liigauransa aloittanut brasilialaistaituri Italo Henrique.
Kolmisen minuuttia myöhemmin KaDyn kokenut Mikko Kytölä avasi hänelle poikkeuksellisella harhasyötöllä maalipaikan SoVo-kapteeni Arber Istrefille, joka ei yllättäen tarjoutunutta tilaisuutta hukannut, vaan viimeisteli 1–1 tasoituksen.
Kuten edellisessä kohtaamisessa Somerolla ja monesti jo runkosarjan aikana, SoVolla oli taas vaikeuksia rauhoittaa peliään oman onnistumisensa jälkeen. Niinpä KaDy livahti vähän kuin puolivarkain uudelleen johtoon puolentoista minuutin kuluttua, kun Italo pohjusti upealla syötöllään paikan Jailson De Souza Veigalle , jonka maalilla kotijoukkue pääsi tauon viettoon yhden maalin johtoasemassa.

Hylätty maali ja ”melkein maali”

SoVo tuli jälkimmäiselle puolikkaalle voitontahtoisena ja tasoitushaluja uhkuen. Hieman kakkosjakson puolivälin jälkeen SoVo sai Istrefin ja Antti Korhosen yhteistyönä toimitettua pallon kotijoukkueen verkkoon, mutta erotuomari hylkäsi kuvitellun tasoituksen maalia edeltäneen somerolaisrikkeen vuoksi.
Ottelun lopulliset ratkaisut nähtiin viidentoista sekunnin välein jakson viidennellätoista minuutilla: Ensin Istrefi tarjoili KaDy-maalin takatolpalle avoimen tekopaikan Rinor Karaqalle, joka kuitenkin sutaisi viimeistely-yrityksensä ohi pallosta. Heti seuraavassa hyökkäyksessä KaDyn Newton Junior hyödynsi SoVon puolustuksen ajatuskatkon ja iski isännät helponlaisesti 3–1 johtoon.
Tämän jälkeen SoVo aloitti takaa-ajon ylimääräisen kenttäpelaajan turvin ja sai luotua muutaman kohtalaisen kavennuspaikan kotijoukkueen maalille. Kaivattua osumaa ei kuitenkaan syntynyt ja KaDyn Italo pääsi naulaamaan lopullisen niitin tyhjään somerolaismaalin, kun peliä oli jäljellä vajaat puoli minuuttia.
Viisi sekuntia ennen loppusummeria Oskari Hietanen viimeisteli vielä SoVolle kauden viimeisen maalin, jonka merkitys tuossa vaiheessa jäi lähinnä kosmeettiseksi numeroiden kaunisteluksi.

SoVo Futsalin taustavoimana sen koko liigahistorian ajan vahvasti vaikuttanut Jarkko Ihalainen on jo kääntänyt katseensa seuraavan liigakauden rakennuspuuhiin.

Kaksijakoiset tunnelmat

SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen oli joukkueensa viimeiseksi jääneen kamppailun jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa.
– Hyvä fiilis jäi tästä viimeisestä pelistä, vaikka se harmillisesti tappioon päättyikin. Laitoimme KaDyn todella ahtaalle ja taistelimme oikeasti voitosta. Jyväskylän ottelu oli ehkä jopa kauden paras pelimme, mutta sekään ei nyt vain riittänyt voittoon asti.
– Jossittelu ei tietystikään mitään enää auta, mutta kyllähän pelissä sattui muutama sellainen tilanne, että ne kun olisivat kääntyneet meidän eduksemme, niin ties kuinka lopussa olisi käynyt, Ihalainen viittasi muuan muassa muutamaan SoVon hukkaamaan maalitilanteeseen.
SoVon pelaajisto nosti kauttaaltaan suoritustasoaan Somerolla viikkoa aiemmin nähdystä esityksestä. Maalivahti Nevzat Mustafa palasi tutun luotettavalle tasolleen, Antti Korhonen johti takalinjoilta kenttäpeliä taitavasti molempiin pelisuuntiin, Arber Istrefi oli juonikkuudellaan hyökkäyspelin sielu ja Oskari Hietanen, Valmir Seferi ynnä muut mukana olleet taistelivat kaikkensa antaen tilanteet loppuun asti.

”Ei lähtenyt mopo kulkemaan”

Enemmän kuin KaDylle hävityt pudotuspelit, Ihalaista jäivät kismittämään runkosarjan puolivillaiset suoritukset.
– Jostain syystä mopomme ei missään vaiheessa runkosarjaa lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla. Jatkossa meidän pitääkin panostaa enemmän siihen, että peli saadaan toimimaan kunnolla jo runkosarjakauden aikana, emmekä joudu lähtemään pudotuspeleihin sellaiselta takamatkalta, niin kuin kolmen viimeisimmän kauden aikana on tapahtunut.
Manageri ja muu liigaryhmä vetävät nyt hetken henkeä ja palaavat uuden kauden rakennustöihin todennäköisesti jossakin vaiheessa toukokuuta.
– Joukkuetta lähdetään rakentamaan vähän eri pohjalta, joskin tuttuja runkopelaajia nähdään varmaan mukana jatkossakin. Valdrin Seferin kanssa olemme myös jo alustavasti keskustelleet hänen valmennuspestinsä jatkumisesta, Ihalainen antoi osviittaa liigakauden 2023–24 rakennusprojektille.

SoVon tehosaldot

Oskari Hietanen 1+0=1 (+2/-1=+1)
Arber Istrefi 1+0=1 (+2/-3=-1)
Guri Qerimi 0+1=1 (+1/-3=-2)
Antti Korhonen (+1/-1=0)
Valmir Seferi (+2/-3=-1)
Vilho Ståhlström (+0/-3=-3)
Rinor Karaqa (+0/-3=-3)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 36.28 (+2/-3)
(Vaihdossa: Niko Rikkilä, Valdrin Seferi)
Varoitukset: Istrefi, Valmir Seferi

Futsal-Liiga, puolivälierät:

KaDy – SoVo F. 2–0 (5–2, 4–2)
FC Kemi – ToPV 2–0 (7–3, 3–1)
GFT – Mad Max 2–0 (2–1, 3–2)
Akaa F. – Vieska F. 2–0 (7–4, 6–4)

Välierät:

FC Kemi – Akaa F ja KaDy – GFT