SoVon P17-joukkueella tylyjä turkulaisvieraita

0
Leevi Salo viimeisteli SoVon P17-joukkueelle kauden avausmaalin.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallojunioreiden vanhin ikäluokka, alle 17-vuotiaat pojat, aloitti kautensa Länsi-Suomen alueen Kolmosessa kotiottelulla Turun Palloseura/3 -yhdistelmää vastaan.
Fyysisesti vahvempi TPS oli tyly vieras ja poistui Joensuun pallokentältä 4–1 (3–0) voitto taskussaan.
SoVo koki takaiskun jo pelipäivän aamuna, kun joukkueen monivuotinen luottomaalivahti Ilmo Nokka ilmoitti sairastumisestaan. Varsinaista kakkosmaalivahtia joukkueella ei tällaisten tilanteiden varalle ole, joten varamies oli löydettävä kenttäpelaajien joukosta.
– Koko viime kauden sairastumisen vuoksi sivussa ollut Micky Enqvist on harjoituksissa hakenut pelituntumaa vähän myös vahtihommien kautta ja katsoimme, että ulottuvana pelaajana hän olisi sopiva tuuraaja Ilmolle, SoVon P17-joukkueen valmentaja Henri Hakamäki taustoitti.
Ensimmäisen kerran urallaan sarjaottelussa maalivahdiksi joutunut Enqvist tuli yllätetyksi jo toisella peliminuutilla. Ei tosin henkilökohtaisen kokemattomuutensa vuoksi, vaan lähinnä siksi, että oman joukkueen puolustus ei ollut täysin hereillä turkulaisten maaliin johtaneessa alkurynnistyksessä.
Avausmaalin iskenyt Gleb Elkin oli uudestaan pahanteossa somerolaismaalilla hieman ennen jakson puoltaväliä. Hän sai tarkan syötön omiltaan ja pääsi jälleen vähän turhankin vapaasti tuikkaamaan pallon Enqvistin selän taakse.
Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin TPS:n maalitehtailu jatkui Oiva Laineen rangaistusalueen rajalta laukomalla tarkalla vapaapotkuosumalla ja lyhyttä taukoa lähettiin viettämään vieraiden kolmen maalin johdossa.
Paussin jälkeen turkulaiset iskivät vielä nopeammin kuin ottelun alussa. Toista jaksoa oli pelattu 43 sekuntia, kun SoVon puolustuksen keskelle vapaaksi jäänyt Nico Laitio täräytti vieraat neljän maalin karkumatkalle.
Tuon jälkeenkin ”Tepsillä” oli monta maukasta mahdollisuutta lisämaalien viimeistelyyn, mutta uuteen rooliinsa yllättävänkin nopeasti tottunut Enqvist venyi kerta toisensa jälkeen komeisiin pelastuksiin.

Leevi Salolta näyttävä osuma

Myös kotijoukkueella oli toisen jakson aikana omat hyvät hetkensä ja jopa hienoiset painostusjaksonsa. Palkinto yritteliäisyydestä tuli runsaat kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Leevi Salo taisteli tiiviin turkulaispuolustuksen keskellä tilanteen loppuun asti ja laukoi näppärän pyörähtelynsä päätteeksi pallon vierasmaalin alakulmaan.
Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten somerolaisjoukkueelle kirjattiin kauden avauksesta kolmen maalin kotitappio.
– Oma pelimme ei lähtenyt aukeamaan oikeastaan missään vaiheessa kunnolla. Vastuskin oli tietysti kova, mutta olisin silti odottanut joukkueeltamme vähän pirteämpiä suorituksia, Hakamäki puntaroi pelin jälkeen.
Tulevana lauantaina SoVon nuorukaiset matkaavat kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa Turkuun. Vastustajana on tuolloin FC Inter/3, joka on kauden aluksi ehtinyt häviämään jo kahdesti, yhteismaalierolla 3–8.
Kolmosen A1-lohkossa pelaa kaksitoista joukkuetta, jotka pelaavat kesäkuun puoliväliin mennessä tiivistahtisen, yksinkertaisen (11 ottelua/joukkue) sarjan. Sen voittaja pääsee karsimaan noususta syyskauden Kakkoseen, muiden jatkaessa edelleen Kolmosessa.

SoVon kokoonpano P17-sarjan avauspelissä: Micky Enqvist (mv), Sebastien Galuszka, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, Akseli Hakamäki, Oliver Helenius, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Markku Aaltonen, Matias Koskinen, Aimo Kurvinen, Otto Helenius, Eero Lehtinen, Jimi Ilmanen, Patrik Rantanen ja Aatu Stark.