Teksti Juha Laakso

Someron Pallo on saanut järjestettäväkseen tyttöjunioreiden kahden vanhimman ikäluokan kauden päätösturnaukset lentopallon valtakunnallisessa mestaruussarjassa.

Mikä parasta, molemmat turnaukset viedään lävitse monitoimitalon täysimittaisella pelikentällä. Huomenna lauantaina siellä pelataan B-tyttöjen Suomen mestaruussarjan sijoista 21.–28. ja viikon kuluttua ohjelmassa on A-tyttöjen kamppailu sijoista 9.–12.

SoPan B-tytöt joutuivat kauden aikana jäämään pois yhdestä poolivaiheen turnauksesta, minkä vuoksi joukkueen sijoitus valtakunnallisessa vertailussa putosi kymmeniä sijoja alaspäin. Loppukauden kiristä huolimatta somerolaiset eivät ehtineet nostamaan sijoitustaan takaisin kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

SoPa aloittaa huomisen turnauksen aamupäivän ottelulla Perniön Sisua vastaan. Iltapäivällä vastaan asettuu ensin LP Kangasala ja myöhemmin Espoo Lentis. Mikä tahansa SoPan lopullinen sijoitus tuleekin olemaan, se on koko sarjan joukkuemäärään (95) nähden kunnioitettavan korkea.

A-tytöissä vain kahdeksan parasta joukkuetta selviytyi Tampereella pelattavaan valtakunnalliseen lopputurnaukseen. SoPa jäi tämän ryhmän ulkopuolelle harmillisen niukasti.

Lempäälässä pelatussa välieräturnauksessa SoPa kukisti Pieksämäen Tsempin 2–1 (21–25, 25–22, 15–12) ja Nurmon Jymyn samoin 2–1 (25–17, 19–25, 15–12). Kotijoukkue Lempo-Volleylle SoPa taipui erin 0–2 (18–25, 14–25), jolloin kolmikko Lempo-Volley, Jymy ja SoPa päätyivät kaikki neljän turnauspisteen saldoon.

Kärkikolmikon keskinäinen järjestys ratkaistiin eräsuhteiden perusteella ja tuossa vertailussa Lempo-Volley (5–2) sekä Nurmo (5–3) päihittivät SoPan (4–4) ja selvittivät tiensä kärkikahdeksikon välisiin mestaruuspeleihin.

Emeliina Tähtinen (24) ja Saana Salminen (21) keräsivät välieräturnauksessa eniten tehopisteitä somerolaisjoukkueen plakkariin.

Kauden päätöksessä sijoituksesta Suomen kärkikymmenikköön tulevat SoPan kanssa kamppailemaan Maskun Kataja, Alahärmän Kisa ja joensuulainen Joen Juju. A-tyttöjen sarjassa on tällä kaudella ollut mukana 37 joukkuetta.