Uusi kesätapahtuma LaLaa! nostaa yhteislaulun ilmoille

1
Nelle Karjalainen ja Juha Wiskari ovat LaLaa!-tapahtumissa laulattajina, tilaisuuksien emäntänä ja isäntänä.

Tänä kesänä Somerniemen kesäteatterilla kajahtaa yhteislaulu. Kesätorin lauantaisen kaupankäynnin päätteeksi kesäteatterin katsomossa ja estradilla lauletaan ja viihdytään yhdessä runsaan tunnin verran.

Väkeä laulattavat LaLaa!-emäntä ja -isäntä sekä bändi. Suurimmassa osassa lauantaisia LaLaa!-tapahtumia on myös tähtisolisti, jonka esiintymisestä ja esilaulusta kuulijat voivat nauttia. Lavalle saapuu muun muassa Petri Munck.

Joka kerralla on teema. Esimerkiksi kesävieraspäivänä lauletaan vain somerolaista musiikkia, mukana Kari Luoto, Kimmo Hovila ja Somerniemen musiikkiteatterilaisia. Monokkaan tanssijat vauhdittavat show´ta.

Jokainen LaLaa! alkaa kuitenkin Satumaalla, keskellä lauletaan Paratiisi ja viimeinen yhteislaulu on Bussi Somerolle.

Idean isä on Juha Wiskari. Hän otti Someron kaupungin yhteisöllisyysstrategiasta kopin ja ryhtyi toimeen.

– Vieraamme ja ystävämme kokoontuvat musiikin, laulamisen ja hauskanpidon ympärille. Viihtyvät ja iloitsevat. Näkevät tuttuja ja tuntemattomia. Eikös se luo yhteisöllisyyttä jos mikä? kysyy Wiskari.

– Sitä paitsi laulaminen ja etenkin yhdessä tekee hyvää mielelle ja keholle. Yhdessä laulaessa kuuluu mukaan, on osa suurta joukkoa, filosofoi Wiskari.

Esikuvana on ruotsalainen Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtuma Skansenin ulkoilmapuistossa Tukholmassa.

– Somerniemen teatteri luonnonhelmassa on loistava paikka tällaiselle tapahtumalle.

Wiskari on LaLaa!-isäntä ja muusikko Nelle Karjalainen -emäntä harmonikkoineen. LaLaa! -orkesterin kapellimestarina on Mika Raittila. Hänen kerallaan soittavat Hannu Karvia, Janne Salonen ja Matti Välttilä.

Jokaisessa tapahtumassa on arvontaa. Palkintoina on tuotteita ja palveluja mukaan lähteneiltä yhteistyökumppaneilta, kuten somerolaisilta paikallisilta tuottajilta, yrittäjiltä ja tapahtumanjärjestäjiltä.

– Käytämme vahvuuksia ja tuemme alueen elinvoimaisuutta. Mitä kaikkea täältä löytyykään: kesätori, Somerniemen musiikkiteatteri, Somerniemi-Seura, Oinasjärven koulu, kyläyhteisö ja niin edelleen. Näin teemme yhdessä tapahtumaa, selvittää Juha Wiskari, jonka yritys GreatGain on LaLaa!-tapahtumien järjestäjätaho.

Tapahtuman virallinen nimi on Torikutsut Laitalaisen Laulajaiset – LaLaa!

LaLaa! yhteislaulajaiset lauantaisin Somerniemen kesäteatterilla 10.6., 17.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8. ja 26.8.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.