Teksti Aulis Tiensuu

Helmi-maaliskuun vaihteessa triathlonin maajoukkueleirillä Espanjan Fuerteventuran saarella ollut Someron Esan Veikka Sarén mittasi palmusunnuntaina kuntoaan Turussa 10 kilometrin tiejuoksussa. Sarénin juoksu oli oman kunnon testi, sillä hän kipitti soolona kaukana muiden edellä saamatta veto- tai kiriapua keneltäkään.

Maalissa Sarén oli tasan kolme minuuttia ennen kakkoseksi juossutta Turun Weikkojen Juho-Kusti Sivosavea erinomaisella ajalla 31.19, joka on tämän vuoden Suomen paras M22-sarjassa ja miestenkin sarjassa kolmanneksi paras. Juoksureitiltä tosin puuttuivat viralliset voimassa olevat mittausdokumentit.

– Seitsemään ja puoleen kilometriin saakka olin vielä alle 31 minuutin vauhdissa, mutta viimeisellä neljänneksellä puhalsi kova vastatuuli ja loppu hidastui sen vuoksi, kertoi Veikka Sarén tyytyväisenä.

– Kevään harjoitukset ja etelän leiri ovat sujuneet erinomaisesti ja kunto on nyt loistava. Seuraavat viikot treenaan kotimaassa ja juoksen Turussa kuun lopussa jälleen 10 kilometrin kilpailun. Sen jälkeen matkustan Barcelonan lähelle harjoittelemaan ja viimeistelemään kilpailukuntoa sekä osallistun samalla matkalla kauden ensimmäiseen triathlonkisaan Marokossa äitienpäivänä.

Veikka Sarén palkittiin eilen illalla Someron kaupungin viime vuoden parhaana urheilijana.