Voiman joukkueet hyvässä vireessä jalkapallokentillä

0
Samuel Murtolahti (13) ja muut Voiman P12-joukkueen pelaajat pääsivät kotikentällä voiton makuun.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallojuniorit pääsivät viime viikonloppuna voiton makuun monella rintamalla. Vanhimmat junioripojat hakivat lauantaina kauden avausvoittonsa Turusta ja nuoremmat ilakoivat seuraavan päivän kotiotteluissaan.

Kauden kotiavauksessaan tappion kärsinyt SoVon P17-joukkue pelasi toisen kierroksen ottelunsa FC Inter/3:n vieraana Turussa. Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen somerolaisjoukkue tuli toiselle jaksolle ryminällä. Aimo Kurvinen avasi vieraiden maalitilin kymmenen peliminuutin jälkeen ja siirsi hetkeä myöhemmin joukkueensa 2–0 johtoon.

Kurvisen osumista ehti kulua vain kymmenen minuuttia, kun SoVo oli jo ratkaisevalla neljän maalin karkumatkalla. Ensin viimeistelyssä onnistui Oliver Helenius ja heti perään Veeti Salo laukoi rangaistuspisteeltä loppulukemiksi 4–0 (0–0) vierasvoiton.

SoVon alle 17-vuotiaiden joukkueen kausi jatkuu huomenna kotiottelulla Loimaan Palloseuraa vastaan. LoPS on ehtinyt pelaamaan jo kolme ottelua, joista se on napannut kaksi voittoa.

P12-joukkueelle ensimmäinen voitto

Sunnuntain somerolaiskarkelot Joensuun pallokentän tekonurmella käynnisti SoVon P12-sarjaa Kolmosessa pelaava joukkue, joka sai vieraakseen Liedon Pallo/Mustan.

SoVon P12-ryhmälle kauden aloitus oli ollut hieman takkuinen, kun avauskierroksella tuli kotitappio ja toisen kierroksen vieraspelistään somerolaiset joutuivat antamaan Paimion Hakalle luovutusvoiton.

Kolmas yritys toden sanoi ja kertoi samalla myös sen, että SoVon P12-joukkue pystyy kolmosen kentillä viimeistelemään maaleja ja keräämään sarjapisteitä. Tehovireen löytänyt Tiitus Torkkola laukoi kolme maalia, johdattaen somerolaiset 3–1 (1–0) voittoon.

Tiukan sarjaohjelman mukaisesti SoVon pojat lähtivät jo seuraavana päivänä pelimatkalle Saloon. Sikäläinen Palloilijat oli edellispäivän lietolaisia kovempi vastustaja ja karkasi toisella puoliajalla 8–1 (3–1) voittoon. Torkkolan jälkeen toisena P12-voimalaisena maalinteon makuun pääsi Eelis Tapio.

P11-joukkue voitti kaikki

Kun somerolaisvoittojen makuun oli päästy, oli SoVon P11-sarjalaisten vuoro esitellä osaamistaan. Kotoisella pallokentällä avattiin kyseisen ikäluokan Länsi-Suomen alueen kakkostason kausi ja SoVo sai vieraikseen Liedon Pallo/Punaisen, Salon Palloilijat/Sinisen sekä Paimion Hakan.

Ensin somerolaisjoukkue pehmitti LiePan ”Punaisen” maalein 4–1, heti perään SalPan ”Sinisen” 3–1 ja päätteeksi vielä Hakan 2–0. Kolmesta peräkkäisestä ottelusta siis kertyi SoVon tilille kolme voittoa yhteismaalierolla 9–2.

Sarjassa ei kirjata joukkueiden paremmuusjärjestyksiä eikä maalintekijöitä, mutta pikainen vertailu osoittaa SoVon onnistuneen kaudenavauksessaan poikkeuksellisen hienosti. Kakkostason A1-lohkossa pelaa yhdeksäntoista joukkuetta, joista somerolaisten lisäksi ainoastaan Littoisten Työväen Urheilijat ja Naantalin VG-62/Mustat ylsivät avausturnauksissaan kolmeen voittoon.

n SoVon P11-joukkueen kokoonpano kauden ensimmäisessä turnauksessa: Jaakko Talikka, Tiitus Torkkola, Viljami Lehtonen, Peetu Lindström, Viljami Lindberg, Kasper Ojala, Luca Meriläinen, Matias Katavisto, Väinö Talonen, Onni Nevalainen, Topias Linja ja Hiski Nielikäinen.

Tyttöjoukkueelle tasapelipiste

Alueellista Kolmosta pelaava SoVon alle 13-vuotiaiden tyttöjen joukkue sai pistetilinsä alkaneen kauden osalta auki vieraskentällä Liedon Palloa vastaan. Ensimmäisellä kierroksella molemmat joukkueet olivat jääneet maaleitta, eivätkä maalitilit avautuneet 0–0 lukemiin päättyneessä keskinäisessäkään kamppailussa. Tasapelistä lohkesi joka tapauksessa ensimmäinen sarjapiste kummankin joukkueen tilille.

Lisäpisteitä ja kauden ensimmäisiä maalionnistumisia SoVon tytöt havittelevat huomenna pallokentällä, jonne iltapäivän otteluun saapuu vastustajaksi Salon Palloilijat/Sininen.

Alle 13-vuotiaiden poikien ikäluokan Kolmosessa SoVo aloitti kautensa 0–2 kotitappiolla Piikkiön Palloseuraa vastaan. Eilisiltana somerolaisjoukkue on kohdannut vieraskentällä Raisio Futis/Valkoisen.